Eskişehirspor’da 31 Mayıs 2021 tarihi itibariyle sözleşmeleri sona eren net 11 isim kendilerine kulüp bulma adına siyah kırmızılı camiaya veda edecekler. Bu isimler arasında yer alan bu takımın kaptanlıklarını yapan Sezgin Coşkun, Furgan Polat, Bedirhan Altunbaş, İbrahim Halil Öner başta olmak üzere kaleci Ebrar Yiğit Aydın, Erdal Akdari, Furkan Balaban, Kaan Gül, Muhammet Yahya Akbulut, Emir Yıldız ile Ömer Faruk Güler kendilerine takım bulmaları durumunda Eylül ayında takımda yer almayacaklar.

Umutlar sil baştan mı?

Kırmızı Şimşekler 2. Lige düştükten sonra profesyonel anlamda takımda forma giyen genç oyuncularda alacakları nedeniyle kulübe ihtar çekerek otomatik olarak serbest kalma yönünde hareket ettikleri öğrenildi.

Alacaklarına karşılık sözleşmeleri devam oyuncular arasında en önemli isimlerin başında yer alan ve camia adına umut olan Bağra Çağlıyan, şuanda kiralık olarak gönderilen ve takıma sezon başında katılması beklenen Hasan Ulaş Uygur yeni yönetimi bekliyor. Kaleci Melih Ağa, Mevlüt Çelik, Onur Arı, Onur Bayramoğlu, Alperen Kocabaş, Talha Erdoğan gibi isimler de fesih yoluna gitme olasılığı yüksek görülüyor.

Alimi oynayamayacak

Eskişehirspor cephesinde kalan sağlar bizimdir mantığıyla oluşturulacak yeni sezon için kadroda gençlerin yüzde 80’i takımı temsil edecek görünüyor. Bu isimler arasında yer alan ve sözleşmesi halen devam eden Nijeryalı oyuncu Sunday Alimi yeni sezonda TFF 2. Ligde yabancı futbolcu statüsünde olduğu için forma giyemeyecek.

Takım sezon sonunda TFF 1. Ligine çıkarsa Alimi o zaman siyah kırmızılı takımda yerini alacak. Oluşacak yeni yönetim Alimi’yi kiralık olarak TFF 1. Lig ekiplerine göndermeyi planlıyor.

Öte yandan Eskişehirspor’da sözleşmesi devam eden 22 futbolcu ismi şu şekilde:

Kaleciler Melih Ağa, Cengiz Alp Köseer. Futbolcular Hasan Ulaş Uygur, Talha Erdoğan, Tolga Yakut, Alperen Kocabaş, Mevlüt Çelik, Onur Arı, Onur Bayramoğlu, Onurhan Uyanık, Selman Çiftkanatlı, Berkay Tanır, Buğra Çağlıyan, Uğur Can Semizoğlu, Utku Kızılkaya, Bedirhan Akçay, Doğukan Ünal, Göktuğ Kaan Ünüvar, Arda Okumuş, Hasan İlkay Özcan, Melih Nezir, Sezgin Çolpan.

Profesyonelliğe adım atacaklar

Siyah kırmızılı takımda bu sezon yaşanan sıkıntılar nedeniyle kendilerine A takımda amatör olarak yer bulan ve oynadıkları maçlarda umut veren isimlerin başında yer alan Bartu Göçmen ve Kaan Gaman ikilisinin profesyonel olarak 2021-202 sezonunda Misli.com 2. Liginde siyah kırmızılı formayı girmeye liste başında bulunuyorlar. Bu genç oyuncuların yanı sıra Buğra’nın ağabeyi Cihangir Çağlıyan, Necati Atilla Karaca, kaleci Mehmet Yiğit Uğur, Cemal Yener Eren, Efehan Kaptan, Eray Ertorun ve Birol Erdoğan oluşacak yeni yönetimi ve profesyonel olacakları günü sabırla bekliyorlar.

Editör: Haber Merkezi