ESMEK, bünyesinde bir yıl boyunca eğitimlere katılan kursiyerlerin emeklerini ‘Yansımalar’ sergisinde bir araya getirdi.

YANSIMALAR SERGİSİ BİTTİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001 yılında ‘Her Ev Bir Atölye Olacak’ sloganı ile kurulan ESMEK, bünyesinde bir yıl boyunca eğitimlere katılan kursiyerlerin emeklerini ‘Yansımalar’ sergisinde bir araya getirdi. 21 Mayıs’ta açılışı gerçekleşen sergiye büyük ilgi gösteren Eskişehirliler, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen atölyeler sayesinde uygulamalı eğitimlere katıldılar.

35 FARKLI BRANŞTA UYGULAMA

Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere tüm Eskişehirlilerin el becerilerini geliştirebilmeleri, kişisel gelişim sağlayabilmeleri ve meslek sahibi olmaları amacıyla kurulan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları, bir yıl boyunca 35 farklı branştan 15 bine yakın kursiyerin emekleri arasından seçilen 1200’e yakın eseri ‘Yansımalar’ sergisinde bir araya getirdi. 21 Mayıs’ta açılışı gerçekleşen ve açılışında olduğu gibi 3 haftalık sergi süresince de Eskişehirlilerin büyük ilgi gösterdiği Yansımalar, düzenlenen uygulamalı eğitimlerle de vatandaşların ilgisini çekti.

YENİ KURSLAR EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Sergiyi ziyarete gelen vatandaşlara ahşap boyama, kaligrafi, ebru sanatı, boyama ve dövme keçe yapımı, resim, taş boyama ve temel makyaj teknikleri konularında uygulamalı eğitimler verildi. Atölyelere ve sergiye gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden ESMEK yetkilileri, tüm Eskişehirlileri Eylül ayında açılacak kurslara davet ettiler. Serginin hazırlanmasında büyük bir emek verildiğini ifade eden ESMEK kursiyerleri ise Başkan Büyükerşen’e ESMEK gibi bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ettiler. 

Editör: Haber Merkezi