Eskişehirspor’da Olağan Mali Genel Kurul dün akşam gerçekleşti. Kulüp Başkanı Mustafa Akgören, kulübün borcunun 234 milyon 923 binTL olarak açıkladı.

 

 

Eskişehirspor’da herkesin büyük bir merakla beklediği kulübün borcu net şekilde dün akşam açıklandı.

Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yapılan Olağan Mali Genel Kurul’da çoğunluğa bakılmaksızın yapıldı. İlk genel kurula 89 üye katılmış kongre düne ertelenmişti. Dünkü genel kurula katılan sayının 78 olması herkesi üzdü.

Eskişehirspor için hiçbir kesimden destek alamadıklarını belirten Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mustafa Akgören’in ciddi projeleri kamuoyuyla yakında paylaşacaklarını söyledi.

Özellikle şehirde dolaşan dedikodularla ilgili olarak görüşlerini açıklayan Başkan Akgören, “Camia kenara çekilin derse. Kulübün menfaatini düşünüp 10 saniyede karar alırız. Eskişehirspor'un menfaatine olan bir teklife 10 saniye bile düşünmeyiz. Ve böyle bir teklif de oldu. Bunun ayrıntılarını şu an açıklamak istemiyorum. Ama bunu bilenler biliyor” dedi.

Halen bu şehirde “Şu Eskişehirspor bir kapansa da, yok olsa da kapımız çalınmasın rahatsız edilmeyelim” diyen ciddi bir kitlenin olduğuna işaret eden Başkan Mustafa Akgören, “Eskişehir'in en büyük sorunu vallahi billahi Eskişehirspor! Takım kazanınca pazartesi günü şehir başka havaya bürünüyor. Kaybedince de toplu cenaze çıkmış gibi oluyor. Biz kulübümüze Eskişehirspor’un en zor gününde sahip çıkmışız. Bizim için çekilmek Eskişehirspor adına en basitidir. Kimse endişelenmesin bu makama yapışıp bizden başkası bu koltukta olmaz diye kimse düşünmesin. Konu Eskişehirspor ise gerisi teferruattır.

Şehirde aslı astarı olmayan dedikodular kulağımıza geldi. Buradan bütün Türkiye’ye kendimizi madara etmeye gerek yok. Her türlü doğru bilgiyi benden alabilirsiniz. Eskişehirspor’un adını değiştirmeden üç tane yıldızıyla kendi arması, rengiyle devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

VEFAKAR TARAFTAR KARTI

Yönetim olarak değişik projeler hazırlığı içinde olduklarını da vurgulayan Başkan Mustafa Akgören, “Pandemiden dolayı loca satamıyoruz, reklam alamıyoruz, bilet satamıyoruz. Federasyondan loto, iddia gelirleri zaten borçlara gidiyor” dedi.

Akgören sözlerini şöyle sürdürdü “Bir gelir gelmiyor kulübümüze. Şimdi 4 elle işlere sarıldık. Gelemeyecekleri halde loca satıyoruz. Sıcak parayı kulübe getirecek bir proje sunuyoruz. Vefakar Taraftar Kartı çıkartıyoruz. Eskişehir’de karşılığının olmasını bekliyoruz. Taraftarlarımız kulübümüze verdiği desteğin karşılığını almalı diye düşünüyoruz. Gürlife Hastanesi ile sağlık sponsorluğu anlaşması yapmıştık. Taraftarlarımıza bu hastaneden faydalanmaları adına yüzde 20 indirimli tedavi imkanı sağlayacağız. 100 binlik barajı yakalarsak 50 milyon ile biz Eskişehirspor’un tüm borçlarını kapatacağımıza inanıyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi