AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e gelerek Eskişehirspor tesislerini ziyaret eden yönetimle karşılıklı görüşme yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun 30 milyon liralık altyapı yatırımının kısa sürede gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Eskişehirspor’u içinde bulunduğu noktadan kurtarabilmek için gerekli adımları attıklarını belirten İl Başkanı Çalışkan, “Spor Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Şehrimize geldi ve Eskişehirspor tesislerini ziyaret etti. Depreme dayanıklılık anlamında yetersiz olan ve daha önce yıkılan altyapı binasının yenisi yapılacak. Yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımın sözünü verdi ve en kısa zamanda hayata geçeceğini düşünüyoruz. Eskişehirsporlu yöneticiler burası için en iyi projeleri hazırlayıp bakanlığa sundular. En kısa sürede kazmayı vurmayı planlıyoruz. Bir an önce inşaat emlak dairelerinden bu sürecinden geçmesini istiyoruz. Sürecin takipçisi olacağız. Eskişehirspor’a burada yeni yetenekler, yeni yıldızlar kazandırılacak” diye konuştu.

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor konusunda destek verilmesi yönünde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmelerin olduğu ancak transfer yasağının olması nedeniyle Alanyaspor’dan Eskişehirspor’a oyuncu alma şanslarının olmadığına dikkat çeken Çalışkan, “Biz Onur Arı’yı onlara teklif ettik. Transfer gerçekleşirse Eskişehirspor’un menfaatleri doğrultusunda transfer gerçekleşebilir” dedi.

Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsim sponsorluğu konusu daha uzun vadede çözülebilecek bir konu. Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek’in bilgisi var ve onun bilgisi dahilinde hareket ediyoruz. Gittiğimiz her yerden kulüp adına bir şeyler istiyoruz. Örnek vermek gerekirse Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Eskişehir’e geldiğinde Alanyaspor’dan futbolcu istedik ancak transfer yasağından dolayı pek mümkün gözükmüyor. Biz de Onur Arı’yı size verelim dedik. Daha önceden ilgilendikleri bir futbolcuymuş. Değerlendirelim dediler. Böyle ufak ufak katkılarımız olsun diye çalışıyoruz. İnşallah daha büyük katkılar sunmaya çalışacağız. Girişimlerimizin olduğu doğrudur. Somutlaşınca bildireceğiz. Yeni seçilen Eskişehirspor yönetimini de birkaç gün içerisinde tesislerde ziyaret edip, ‘hayırlı olsun’ dileklerimizi ileteceğiz.”

Editör: Haber Merkezi