İzmir Bornova 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası'nda vatani görevini yapan ve 1986 yılında terhis olan askerler, tam 33 yıl sonra Eskişehir'de bir araya gelerek komutanlarına tekmil verdi.

ASKERLİK ARKADAŞLARI

Bu yıl Eskişehir’de bir araya gelen eski askerlik arkadaşları, geleneksel hale getirdikleri buluşmalarını her yıl bir farklı bir şehirde gerçekleştiriyor. Aynı bölükten yaklaşık 50 askerin toplanarak eski anıları yad ettikleri buluşmalarda, o günler de temsili olarak canlandırılıyor. Vatani borcunu 33 yıl önce bitirmelerine rağmen her yıl bir araya gelen ve birçoğu emekli olan askerler, bu kez Eskişehir’de bir araya geldi. Her sene farklı şehirde toplanan tertipler, yapılan içtima sonrası sabah koşusu yaparak ‘Yaylalar’ türküsünü söyledi. Buluşmada Bölük Komutanı Emekli Topçu Kıdemli Kademeli Başçavuş Kadir Erikçi, askerlerine yeniden içtima yaptırarak sayı aldı. Benzer tişörtler giyen grup, içtimanın ardından sabah sporu olarak koşup ‘Yaylalar’ türküsünü de söyledi.

ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUM

Emekli Topçu Kıdemli Kademeli Başçavuş Kadir Erikçi, “Ben bu askerlerin bölük komutanıyım. Bu yavrular 1985-86’da vatani görevini İzmir Bornova’da yaptılar. 33 yıldır birbirlerinden kopmadılar. Her sene bir yerde toplanıyoruz, askerlik anılarını yad ediyoruz. Ben böyle çocuklara komutanlık yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bunların hepsi vefakar, cefakar yavrular. Türkiye’nin her yerinden toplanıp geliyorlar. Böyle bir şey yoktur, bunlar yaptılar bu her şeyi. Ve şimdiki silahaltında bulunan askerler bizi örnek alsınlar. Silah arkadaşlığı ve sıra arkadaşlığı ömür boyu unutulmaz. Bunları ben aşıladım. Sağ olsunlar var olsunlar. Aile olduk, onlar bizim yavrumuz. Her an telefondalar. Birinin kaynanası vefat etsin ya da hasta olsun devamlı birbirini ararlar. İyi günde, kötü günde devamlı birbirlerini ararlar. Hiç birbirimizden kopmadık. Her sene bir yerde toplanıyoruz. Bu 15-20 senedir devam ediyor. Ömrümüzün sonuna kadar da devam edecek” ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Haber Merkezi