Arızalı oldukları için yeni sayaçların sökülmesi ile birlikte serviste bekleyen sayaç sayısının sürekli arttığı vurgulanıyor.

Bakım ve onarım servisi raflarında bekleyen sayaçlar arasında 7-8 ay önce sökülen sayaçların olduğu belirlendi. Örneğin Hoşnudiye Mahallesi’nde bulunan Mail Büyükerman Anaokulu’nun sayacı 28 Şubat 2020 tarihinde söküldüğü halde aradan 6 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen hala takılmadı. Aynı şekilde Cunudiye Mahallesi’nde bulunan bir abonenin, 3 Şubat 2020 tarihinde sökülen sayacı 7 aydan daha fazla bir süre geçmiş olduğu halde hala takılmadı.

Serviste onarıldıkları halde takılmayan sayaçlar raflarda beklerken yeni sökülen sayaçlar da dağ gibi yığılıp kaldı. Serviste 10 Binin üzerinde sayaç takılmayı beklerken binlerce sayaç da onarılmayı bekliyor.

ABONELER MAĞDUR

Aylar önce sökülüp de onarıldıkları halde takılmayan EKS ya da ‘’Akıllı Sayaç’’ yüzünden aboneler büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorlar. Aboneleri mağdur eden olayla ilgili olarak ‘’EKS ya da Akıllı sayaç söküldükten sonra yerine eski usul mekanik sayaç takılıyor. Daha sonra Akıllı Sayaç yeniden takılıncaya kadar sayaç okuma işlemi yapılmıyor. Akıllı Sayaçlar aylarca takılmadığı için aboneler yüklü miktarda su faturası ile karşı karşıya kalıyorlar. Ayda 20 metreküp su kullanan bir abone Akıllı Sayaç 7-8 ay sonra takıldığında 120-140 metreküp suyu parasını bir defada ödemek zorunda kalıyor. Bir anda 700-800 TL’lik su faturası ile karşılaşan aboneler büyük sıkıntı çekiyorlar. İşyeri abonelerinin uğradığı sıkıntı daha da büyük oluyor’’ deniliyor.

Kendi kusurları olmadığı halde mağdur olan aboneler ‘’tamir parası’’ alınmasına da tepki gösteriyorlar. Bu konuda da ‘’bir anda yüzlerce, hatta binlerce liralık su faturası ile karşı karşıya kalan abonelerden bir de tamir parası adı altında para alıyor. 150 TL’ye varan tamir paraları vatandaşları çileden çıkartıyor. Sayaç takımını yapan elemanlar ile aboneler arasında sert tartışmalar yaşanıyor’’ deniliyor.

BELEDİYE ZARARA UĞRUYOR

Onarıldıkları halde aylarca takılmayan sayaçlar yüzünden vatandaş mağdur olurken Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü de zarara uğruyor. Bu konuda da ‘’ Onarıldıkları halde takılmayan sayaçların sayısı 10 Bini aşmış durumda. Aynı şekilde arızalandıkları için yeni sökülen binlerce sayaç var. Akıllı Sayaçlar yerine takılan mekanik sayaçlar okunmuyor. Doğal olarak Akıllı Sayaç yeniden takılıncaya kadar su parası tahsilatı yapılmıyor. Şu an yaklaşık 15 Bin aboneden su parası alınmıyor. ESKİ her ay alacağı su parasını aylarca almıyor. Aylar sonra yapılan tahsilat vatandaşları sıkıntıya sokarken Büyükşehir Belediyesi’ni de zarara uğratıyor’’ deniliyor.

Editör: Haber Merkezi