Yeni yıla şampiyonluk umutlarını arttırarak giren Eskişehirspor da gözler Pazartesi akşamı oynanacak olan Şanlıurfaspor maçına çevrildi. Siyah kırmızılılar bu sezon özellikle iç sahada topladığı puanlarla liderliğe oturmuş durumda.

Deplasmanda sıkıntı

34 puan ve averajla lider durumda bulanan Eskişehirspor 18 maç sonunda 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. İç sahada oynadığı 10 maçta sadece Denizlispor’a kaybeden Es Es’ler 7 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. 24 gole karşı iç sahada 9 kez kalesinde gol gördü.

Dış sahada ise 8 maç yapan Eskişehirspor 4 maçta üç puanı hanesine yazdırırken 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. 11 gole karşılık kalesinde 12 gol görmesi dikkat çekiyor.

Urfa evinde kazanıyor

Şanlıurfaspor takımı geride kalan 18 hafta sonunda 21 puan topladı. 18 maçta 5 kez galibiyets sevinci yaşayan Urfa temsilcisi 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Deplasmanda yokları oynayan Urfaspor’un dış sahada galibiyeti bulunmuyor. 9 maçta 4 kez puan alan 5’inde mağlup olan Urfaspor iç sahada kazanmasını biliyor. 21 puanın 17’sini kendi evinde topladı. 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgisi bulunan Urfaspor’a dikkat etmek gerekiyor.

Sezonun ilk yarısında Eskişehir’de oynanan karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlanmıştı.  NAZIMAYDIN

Editör: Haber Merkezi