Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Eskişehir'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'ın sıradan birgün, takvimlerden bir yaprak değil, ezilenlerin, tüm mağdurların, tüm mazlumların, küllerinden doğacağı birgün olacağını belirtti.  "16 Nisan'da ezilenler mağdurlar, mazlumlar ayağa kalkmasın diye bu millete pranga vurmak için birilerinin nasıl sıraya girdiğini ibretle izliyorsunuz." diyen Çelik, “Bu millet 15 Temmuz'da Recep Tayyip Erdoğan ile Diriliş destanını yazdı. Allah'ın izniyle 16 Nisan'da yeniden büyük Türkiye için Diriliş destanını yazacağız” dedi.

 HAVUZ AÇILACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Eskişehir'e 140 milyon liralık yatırımla 33 bin kişilik yeni ve modern bir stat kazandırıldığını belirtti. Yaz aylarında Eskişehir'de yüzme havuzunun açılışının yapılacağını aktaran Kılıç, "Zaten futbolda köklü bir yapısı var ama diğer branşlarda da ciddi anlamda başarı elde edecek. Paralimpik Olimpiyatları'nda dünya üçüncüsü olan Beste kardeşimiz de Eskişehirli ve şu anda Cumhurbaşkanımız ile görüşüyor. Eskişehir, sporda hem ülkemizde hem dünyada anılacak" diye konuştu.

TÜRKİYE BÜYÜYECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da 15 yıllık AK Parti iktidarında yatırımların ve açılışların artık sıradan hale geldiğini bildirdi. Eskişehir'e yarım milyar lirayı tutan yatırımların toplu açılış töreni için geldiklerini anımsatan Albayrak, "Çok büyük açılışlar için birlikteyiz. Hakikaten AK Parti iktidarıyla kente, dünyaya örnek muhteşem bir stat hediye ettik. Eski Türkiye'deki gibi sadece temellerin atıldığı değil, açılışların birbirini izlediği Türkiye'yi daha da büyüten bir sürece yelken açıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Albayrak, 15 Temmuz'da Eskişehir'in de şanlı ve dik duruşunu hem Türkiye'ye hem de dünyaya gösterdiğini vurguladı.

MİLLETİN ÜZERİNDE GÜÇ YOK

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da son 3 yılda Eskişehir'e eğitim, sağlık, turizm, enerji, ulaştırma, savunma ve diğer kamu hizmetlerinde 2 milyar liradan fazla yatırım yapıldığına işaret ederek, "Yapılmaya da devam ediliyor. İç ve dış mihrakların, toplu iğnesini bile kendi üretemeyen dünkü Türkiye'ye, dünün Türkiyesi'ne döndürmenin savaşını verdikleri bir dönemde, biz ülkemize, vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu devlet, gücünü milletten, sizden alıyor. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi (Biz milletimizden büyük güç tanımıyoruz.)" değerlendirmesinde bulundu. 

Editör: Haber Merkezi