Porsuk Çayı'ndaki balık ölümlerini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman BAKAL  "balık ölümleri sadece vahametin görünen yüzüdür, çevre felaketinin boyutları daha geniş ve derindir" dedi.

Başkan Süleyman BAKAL  konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi ‘’ Her yıl olduğu gibi bu yılda Porsuk Çayı'ndaki balık ölümlerinden şikayetler başladı. Duyarlı muhtarlarla , tüketiciler feryat ederek seslerini duyurmaya çalıştı.

BeylikovaUzunburun ,Akköprü Süleymaniye ,Yalınlı  ve MihallıççıkBelen -Cilbirt ,Yunusemre hattında yüksek oranda balık ölümleri olduğu sosyal medyaya /medyaya ve TÜKDES'e yansıdı.

Balık ölümleri ALO 181 çevre hattı ve diğer iletişim vasıtaları ile resmi makamlara iletildi. Henüz devletimizin resmi organlarından bir açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili resmi kurumlar yaptıkları araştırma/tahlil sonuçlarına göre balık ölümlerinin sebebini gerçeğe yakın bir şekilde tespit edebilmekte, idari ve adli işlem başlatabilmektedir.  

Ülkemizin flora ve faunasına çok ciddi olarak zarar veren toprak ve hava kirliliği kim tarafından hangi  mazeretle yapılırsa,yapılsın mazur görülemez.

Bu dönemde geniş ve uzun bir alanda ,kış ortasında meydana gelen  balık ölümleri zirai ilaç zehirlenmesine ,debi azalmasına vb. bağlanamaz.Faili meçhul bırakılamaz.

İnceleme sonucu açıklansın ,tekrarlayan balık ölümleri önlensin...

Kamu otoritesi yaptığı araştırma /tahlil sonucu elde ettiği bulguları kamuoyu ile paylaşmalıPorsuk Çayında tekrarlayan çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması  ve balık ölümlerinin önlenmesi için adli,idari ve fenni önlemleri almalıdır.

Birden fazla Evrensel Tüketici Hakkının ihlali olan Porsuk Çayındaki kirlenme ve balık ölümlerini takip etmeye ve tüketicileri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Balık ölümleri vahametin   görünen yüzüdür, çevre felaketinin boyutları daha geniş ve derindir.         

Porsuk Çayı'nda  tekrarlayan balık ölümleri önlenmeli ve kamuoyu bilgilendirilmelidir.”

 

Editör: Haber Merkezi