Müdürlükten yapılan açıklamada, ramazan ayında söz konusu denetimlerin diğer aylara nazaran yüzde 40 oranla artış gösterdiğinin ifade edilerek, açıklamanın devamında şunlara yer verildi: “Mesai mefhumu gözetilmeksizin büyük bir özveriyle işletmeler denetlenmiştir. Denetimlerde özellikle ekmek fırınları, şekerlemeciler ve lokanta faaliyeti gösteren işletmeler ile et ve et ürünleri işleyen tesislere öncelik verilmiş olup güvenli gıdanın huzur içinde tüketilmesi sağlanmıştır.”

 

Açıklama şöyle devam etti: “Yine denetim faaliyetlerinin artışı ve mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat yapılan çalışmalar neticesinde Alo Gıda Hattı şikayetlerinde yüzde 50’lik bir azalma görülmüştür. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle halkımızın güvenilir gıdaya ulaşımını temin maksadıyla şekerleme ve tatlı üretim ve satış yerleri başta olmak üzere merdiven altı tabir edilen gıda terörizmine geçit vermeyecek şekilde gıda kontrol ve denetim faaliyetlerimiz devam edecektir.” (Özdemir Uçak)

Editör: Haber Merkezi