Belçika futbolunda Eskişehir rüzgarı

Belçika’nın Gent şehrinde Eskişehir kökenli gurbetçilerin kurduğu ve 4. Bölgesel Ligde mücadele eden FC Dampoort kulübü gurbetçi yetenekleri futbol dünyasına kazandırmak için mücadele ediyor.

 KULÜP BAŞKANI ESKİŞEHİRLİ

Kulüp Başkanlığını yürüten Eskişehirli Eren Sağ kısa sürede kulübün gurbetçi gençlere sahip çıkıp onları futbol dünyasına kazandırmak için mücadele ettiklerini söyledi. Devre arası kampını Antalya’da gerçekleştiren Dampoort FC takımında yer alan futbolcuların tamamı Eskişehirli gurbetçi çocuklarından oluşuyor. Ligde oynadıkları futbolla dikkat çeken Dampoort FC’nin birinci hedefinin gurbetçi gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, aynı zamanda yetenekli isimleri kazanmak olduğunu belirten Kulüp Başkanı Eren Sağ; “Belçika’da yaşayan Türk gençlerini hem öz kültürünü unutmamaları ve yaşatmaları konusunda hem de zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz” diyor.

RENKLERİ SİYAH KIRMIZI

Kulübün renklerinin siyah kırmızı olarak belirlendiğini belirten kulüp başkanı Eren Sağ hedeflerinin Eskişehirspor gibi Belçika futbolunda iz bırakan bir kulüp olmak olduğunu da belirterek şunları söyledi; “Biz Eskişehir kökenliyiz ve Belçika’da bulunduğumuz bölge Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir yer. Öncelikle hem gençlerimize sahip çıkıyoruz hem de yeni yetenekler keşfetmeyi amaçlıyoruz. Eskişehirspor ile de her zaman işbirliğine hazırız. Eskişehirspor’u gurbette yaşatmak, hatırlatmak için böyle bir çalışmanın içerisindeyiz. Kapımız her zaman Eskişehirspor’a açık. Bize böyle bir fırsat sunulması durumunda her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Kulübümüzün başarısının önümüzdeki yıllarda herkes tarafından duyulacağına inanıyorum.”

 

Editör: Haber Merkezi