Cumhurbaşkanlığı seçimlerine CHP adayı olarak katılan Muharrem İnce, başlattığı ‘’Memleket Hareketi’’  turunda Eskişehir’e geldi. Hamamyolu, Adalar ve İsmet İnönü Caddesi’nde esnafları ziyaret eden Muharrem İnce gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

4 Eylül’de Sivas’ta başlattığı ‘’Memleket Hareketi’’ yolculuğu ile Türkiye’yi dolaşan Muharrem İnce dün de Eskişehir’e geldi. Adalar, Hamamyolu ve İsmet İnönü Caddelerinde dolaşarak esnaflarla sohbet eden İnce vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Zaman zaman vatandaşlardan alkış da alan Muharrem İncegündeme dair değerlendirmelerde de bulundu.

Korona virüs ile mücadele ve sağlık çalışanlarının özverilerine de değinen Muharrem İnce ‘’Bu ülkede cephede çalışan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız var. Biz ölmeyelim diye onlar ölüyor. Biz yaşayalım diye onlar mücadele ediyor. Siyasetçiler doktorların üzerinden ellerini çekmeli. Doktorlara laf söyleyecek siyasetçinin akıl tutulması yaşıyor olması lazım. Evde oturup sosyal medyanın başına geçip, doktorları istifaya davet etmek akıl tutulmasıdır. Bir sussanız yeter. Siyaset kurumu doktorlara ve sağlık çalışanlarına karşı susmalıdır. Oturduğu yerden, evinden çıkmadan sağlık çalışanlarını istifaya davet etmek, onu kapatalım demek aymazlıktır’’ dedi.

 Kendisine yöneltilen bir soru üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açıklamalarını değerlendiren ‘’Memleket Hareketi’’ lideri İnce şunları söyledi. ‘’ Benim adım Muharrem İnce, benden küçük biri bana ‘Muharrem’ diyebilir mi, diyemez. Çünkü babası yaşındayım. Muharrem benim ön adım. Bir soyadım var. Benden bahsederken Muharrem İnce diyebilirisin, Muharrem Amca diyebilirsin, Muharrem Bey diyebilirsin ama Muharrem diyemezsin. Mustafa Kemal bir ön addır,Atatürk soyadıdır. Kimin haddine Mustafa Kemal demek, soyadını söylemeye mecbursun. Muharrem İnce’ye bile Muharrem diyemezken, Mustafa Kemal Atatürk’e Mustafa Kemal demek kimin haddine? Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk’tür. Kimse bu lafları etmemelidir, edemez. Ederse cahillikten öte bir şey olur.’’

Eskişehir’de esnaflarla ve vatandaşlarla buluşan Muharrem İnce , ‘’Memleket Hareketi’’ yolculuğuna Karadeniz turu ile devam edecek. 

Editör: Haber Merkezi