Yeni sezon öncesinde siyah kırmızılı camiada bir ışık görünmüyor. Başkan Mustafa Akgören’in Kanal 26 da yayınlanan Spor Yorum Programına katılıp yaşananları değerlendirdi. Kulübün borçları, projeleri, imzalarla ilgili gelişmeleri tek tek dile getiren Başkan Akgören’in işte o açıklamaları:

Es Es’i yaşatmaya çalıyoruz

“Ne şartlarda kulübü aldığımızı herkes biliyor. Çok zor şartlar altında kulübü yaşatmaya çalışıyoruz. Şartlar benim, benim arkadaşlarımın veya bu şehirde yaşayan insanların tek başına altından kalkabileceği bir durumda değil. Biz bu zorlu şartlar altında Eskişehirspor’u yaşatmaya çalışıyoruz. Eskişehirspor’u yaşatırken de kurtuluş reçetesini şehre sunup, şehrin desteği ile hayata geçirmeyi istiyoruz. Elimizde sihirli bir değneğimiz yok. Kulübü yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sadece yaşatmanın bedeli bile çok yüksek maliyetler gerektiriyor. Biz bu konuları sürekli gündeme getirip, zaten yorulmuş olan şehri daha çok yorup, daha çok bıktırmak istemiyoruz.

Büyük projelerimiz vardı

Göreve geldiğimizde kurtuluş reçetesi olarak birçok projemiz var demiştik. Bu projeleri hayata geçirmeye başlamışken, Elazığ’da bir deprem oldu. Kültür ve Turizm Bakanı olmadan bu projeyi hayata geçirmemiz mümkün değildi. Kendisi uzun bir süre Elazığ’da kaldı. Bu sebeple devamı gelmedi. Daha sonra ordumuz çok büyük bir sınır ötesi harekata başladı. Öyle bir dönemde Eskişehirspor’un sorunlarını gündeme getirmek bize yakışmazdı. Daha sonra da Covid-19 nedeniyle bir pandemi dönemi başladı ve halende devam ediyor. Forma satışı, maske satışı, 1965 lira yardımı gibi projeler, bana göre proje bile değildi.

Futbolcular imza vermiyor

Bu sene geçtiğimiz sezon yaşadığımız sıkıntıları tekrar yaşamak istemiyoruz. Tekrar küme düşmek istemiyoruz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz ama işimiz gerçekten kolay değil. Kadromuzdaki 11 futbolcunun sözleşmeleri sona ermiş durumda. Bu sezon geçen sezona göre çok daha zor geçecek. Puan silme cezaları ile karşı karşıya kalmamak adına çalışmalar yapıyoruz. Kulüp lisansını almaya çalışıyoruz. Bu da kolay değil. Geçmişte bu kulüpte görev yapıp da alacağı olan herkesten imza almamız gerekiyor. Avukatlardan, eski personelden, icra dairelerinden yani herkesten imza almamız gerekiyor. Bu imzaların bir tanesi bile eksik kalsa 3 puanımız silinecek. Borçlu olduğumuz bazı eski futbolcularımız, borçlu olduğumuz bazı kulüpler imza vermek istemiyorlar. SGK ve Vergi dairesine olan borçlarımızı yapılandırıp, borcu yoktur kağıdı almak zorundayız.

Kulüplere yapılan ihanettir

Türk futbolunun başında büyük bir bela var. Bu belanın adı kur belası. Türk futbolunda hala Euro kuru üzerinden anlaşma yapan kulüpler var. Ben bunları gördükçe Eskişehirspor o anlaşmayı yapmış kadar üzülüyorum. Hadi yurtdışından gelen yabancı futbolcular için bu anlaşmalar yapılabilir. Bunu bir nebze anlarım ama Türk futbolcular ile neden Euro üzerinden anlaşma yapılır, inanın anlamış değilim. Bu resmen kulüplere yapılan ihanettir. Biz Kasım ayında göreve geldiğimizde Euro Kuru 6 lira 30 kuruştu. Bugün 8 lira 60 kuruş. Önümüzdeki günlerde daha da artmayacağının garantisi var mı, yok. Türk futbolundaki kulüplerin yöneticilerinin kendine gelmesi lazımdır. Şahsi menfaatlerin yerine kulüplerin geleceklerini düşünmeleri lazım. Kulüplerin yaşatılması gerekiyor.

Borç kapatmaya çalışıyoruz

Biz Eskişehirspor olarak öncelikle Euro bazlı borçlardan kurtulmamız lazım. FIFA’daki dosyalardan kurtulmamız lazım. Bankada sürekli faiz yiyen borçlardan kurtulmamız lazım. 2016 yılında 16 milyon TL’ye kapatabileceğimiz dosyaları bugün 50 milyona kapatabiliyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıyor çalıyoruz ama bu işin içinden çıkamıyoruz. Eskişehirspor’u yüz üstü bırakıp kaçmak gibi bir niyetimiz yok. Allah’ın izniyle de Eskişehirspor’u düzlüğe çıkarmadan bırakmayacağız. Borçlanmıyoruz, borç kapatmaya çalışıyoruz. Alacaklılarla barışıyoruz. Biz göreve geldiğimizde kimseye şampiyonluk vadetmedik. Kısa sürede bu işleri çözemeyiz. Eğer bu camia bir araya gelmezse, kırgınlıklar dargınlıklar bitmezse Eskişehirspor’da bu çileler bitmez.

Biz yüreksiz değiliz!

Maalesef sosyal medyada bir takım sahte hesaplarla bizim gardımızı düşürmeye çalışanlar var.  Kim olduğunu belli edecek kadar cesareti olmayan insanlar bizim moralimizi bozmaya çalışıyorlar. Başaramayacaklar. 5-10 tane sahte hesaba pabuç bırakacak insanlar değiliz. Yalanlarla, iftiralarla, sallamalarla bırakıp gidecek kadar korkak insanlar değiliz. Biz yüreksiz ve beceriksiz insanlar değiliz. Bildiğiniz bir şey varsa çıkıp kendi adınızı taşıyan hesaplarla delikanlı gibi yazın.

Resmen oyalama taktiği

İç transferlerde sıkıntı var. Bazı futbolcular hala bizi oyalıyor. Kendilerine başka kulüpler aradıklarını duyuyoruz. Başkanım geleceğiz diyorlar ama gelmiyorlar. Eskişehirspor ile de arayı bozmak istemeden bunu yapmaya çalışıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor ve artık kızdırıyor da. Ben her şeyin farkındayım. 5-6 tane futbolcunun bu hafta içerisinde gelmesini bekliyorum. Eğer gelmezlerse biz de farklı bir çalışma içerisine gireceğiz.”

Editör: Haber Merkezi