AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin tekrar görülmeye başlayacak dava ile ilgili neden sessiz kalındığını sordu. Eskişehirlilerin acilen bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Gücüyener’in açıklaması şu şekilde:

“Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Belediye Bürokratları hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üç yıl süren soruşturma aşaması gerçekleştirilmiş. 2013 Yılında ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükşehir’in de içerisinde olduğu bir grup büyükşehir bürokratının yargılandığı davalar Eskişehir 1. Ve 2. Ağır Ceza Mahkemelerinde açılmıştı.

Açılan davalarda sanıkların ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçları işlediği iddia  edilmişti.

Süreç önce 13, soruşturma iznine tabi olanlarında birleştirilmesi ile 19 ayrı davanın tek dosyada birleştirilmesi ile devam etmişti.

İçinde bulunduğumuz aşamada Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı’na sormak zorundayız.

Bürokratlarınız ve sizin hakkınızda Ağır Ceza’da bu dava ilk açıldığında miting yapmıştınız.

Belediye önünde bir kaç bin kişi sizi alkışlamıştı.

Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu da bu coşkulu mitinge katılmış ve sizleri savunmuştu.

Devam eden dava hakkında konuşmalarınızın ardı arkası kesilmiyordu.

Geçtiğimiz günlerde siz ve bürokratlarınız hakkında verilen beraat hükmü bozuldu, önümüzdeki günlerde yeniden yargılama başlayacak.

İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin açılan davalar ile ilgili bir şeyler duymayı hak etmiyor mu Eskişehirliler?

19 ayrı dosyanın birleştirilmesi ile görülen ve beraat hükmünün yargıtayca bozulması ile devam edecek Ağır Ceza dosyanız hakkında bu kez tek söz etmeyecek misiniz?

Hiç bir şey olmamış gibi mi davranacaksınız?

Plastik Sanatlar Derneği’nin sanat adamı ödülü verdiğini haberleştirmekte bir dakika gecikmeyen siz, yargılamayı kayda değer görmüyor musunuz?

Kedi müzesi müjdesini aldıkları gibi, bu konuda da sizden açıklama duymayı hak etmiyor mu Eskişehirliler?

Bu kez miting yapmayacak mısınız? Kimse alkışlamayacak mı?”

 

Editör: Haber Merkezi