DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Eskişehir İl Kongresi'nde konuştu. Babacan'ın gündeminde partisinin gençlik politikaları ve ekonomik kriz vardı.

Esnafın içinde bulunduğu durumu dile getiren Ali Babacan “Kredi borçlarını pandemi döneminde ödemesiz ve sıfır faizli yeniden yapılandırmak lazım. Anladık kasayı boşalttınız, hibe vermiyorsunuz. Esnafı hiç olmazsa "vergi vergi" diye sıkboğaz etmeyin. Dükkan kapalı, siftah yok, esnafın cebine para girmiyor. Kirasını bile ödemekte zorluk çekiyor. Kira stopajını hiç almayın. Zamanı gelince mal sahibinden alırsınız” dedi.

Konuşmasında çiftçilerin de destekten mahrum bırakıldığını belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şunları söyledi “Meclis'te gelecek yılın bütçesi görüşülüyor. Bakıyoruz, gelecek yıl için tarımsal destek ödeneği 22 Milyar TL. Bu yıl da zaten 22 milyar TL idi. Yani 2020'den 2021'e artış sıfır. Bir de Cumhurbaşkanlığı ödeneğine bakıyoruz 2021 bütçesinde 2020'ye göre tam %28 artış var. Siz "itibardan tasarruf olmaz" diyerek, kendi harcamalarınızı her yıl enflasyonun çok üzerinde artırırken, çiftçimizin en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda gereken desteği vermeyeceğinizi ilan ediyorsunuz. Bu, ülkenin gerçeklerinden, tarımından, çiftçisinden habersiz olmak demektir.”

Partisinin kongresinde yaptığı konuşmasında gençliğe de yer veren Ali Babacan “ Gençler "Düşüncelerimi yazarsam gece yarısı polis kapımızı çalar, ileride bu yazdığımı önüme koyup iş vermezler" diye çekiniyor. "Silivri soğuktur şimdi" diye şakalaşıyor. İfade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmadıkça demokrasimiz ilerlemeyecek. Tüm bu sorunların çözümü çok kolay, tek bir harekete bakar. İktidara geldiğimizde bir parmak şıklatacağız, "Gençler özgürsünüz" diyeceğiz. Üniversitelerimizi özgürleştireceğiz. Bunun yolunun Yüksek Öğretim Kurulu'nu kapatıp kaldırmaktan geçtiğine inanıyoruz. 12 Eylül darbesinin akademideki kalıntılarına son vereceğiz. Üniversitelerde itaatin değil, aklın ve bilimin önünü açacağız.

Gençlerimiz "Boşuna mı okuduk?" diyor. Gençlerin hayallerine vurulan prangaları teker teker söküp atacağız. Gençlerimiz kendi ayakları üstünde duracaklar. Kara kara düşünmeden yuvalarını kuracaklar, ailelerine muhtaç bir şekilde yaşlanmayacaklar. Her gün bize yerlilik ve millilik anlatanlara sesleniyorum: Gençlerimizi öyle bir noktaya getirdiniz ki, gençlerimiz yarınlarını kendi vatanlarında kurmak istemiyor. Bu mudur yerlilik? Bu mudur millilik? Bu mudur milliyetçilik” dedi.

DEVA Partisi İl kongresinde İl Başkanlığına yeniden İsmail Haşim Ateş seçildi.

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Gökçe Kızıltaş Ünsal Yalman Zeynep Ersoy Osman Tansu Tanaçan Canbek Tekin Yasemin Arıkan Çoruk Ömer Aydın Belgiye Özkan Davut Çelik Rana Besler Mustafa Keskin Ecir Ayaş Kübra Karabulut Ömer Barut Cengiz Yurtay Kemalettin Kaya Masum Güler Kadriye Güvenir Elif Kale Merve Akman Funda Karakaş İbrahim Enes Yazıcı Yahya Duru Fazıl Yıldırım Gülşah Boztopraklı Koray Ilgaz Hayrullah Cömert Salih Taşdemir Zubet Yıldırım Nesrullah Sir.

Editör: Haber Merkezi