Topladıkları mavi kapaklarla bugüne kadar 221 engelliye umut ışığı olan dede ve torununa bir destek de Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği'nden geldi.

KAMPANYA YETERLİ OLMADI

ESMİAD Başkanı Şamil Seyhan dede ve torununu Sümer Mahallesi'nde yer alan evlerinde ziyaret ederek iki adet tekerlekli sandalyeyi Halit Aydoğan ve Melike Sarıtaş'a teslim etti. ESMİAD Başkanı Şamil Seyhan konuşmasında, "Biz Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği olarak 25 Ocak tarihinde üyelerimizden Pars Plastik ile birlikte bir kampanya başlatmıştık. O tarih itibariyle Kızılay’a kan bağışı yapan tüm vatandaşlarımızın evlerinde kullanmadıkları poşetleri toplayıp, geri dönüşümünden elde edilen gelir ile engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye tedarik edilecekti. Bu kampanya ile tüm Eskişehirlileri, hem kan bağışına hem engelli vatandaşlarımıza yardıma hem de doğayı korumaya davet etmiştik. Kampanyaya katılımlar oldukça düşük kaldı ve geri dönüşüm için gelen poşetler tekerlekli sandalye alınmasına maalesef yetmedi” dedi.

ÜYELERİMİZ DESTEK OLDU

Seyhan daha sonra şöyle devam etti, “Biz ESMİAD olarak söz verdiğimiz için elimizden geldiğince üyelerimizin de katkıları doğrultusunda tamamlamaya çalıştık. Kalan miktarı da Brainmed Medikal firmasının yetkilisi Sayın Ali İhsan Kayapunar tamamladı ve tekerlekli sandalyelerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırması adına sevgili Melike Sarıtaş ve Halit Aydoğan'a teslim ettik. Onları başlattıkları güzel kampanyalar ve sergiledikleri duruştan dolayı tebrik ediyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu söylemek istiyoruz. Destekleri için ayrıca Ali İhsan Kayapunar’a, Pars Plastik firma sahibi Oğuz Sinlenmez’e ve tüm katkı sağlayanlara sizlerin huzurunda da bir kez daha çok teşekkür ederim"

BUNLAR BİZE BÜYÜK HEDİYE

63 yaşında topladığı kapaklarla bir çok ihtiyaç sahibine umut olan Halit Aydoğan yapmış olduğu konuşmasında, "ESMİAD Başkanı Şamil Seyhan beyefendiye getirdiği bu hediyeler için sonsuz teşekkür ederiz. Bizim için bu tekerlekli sandalyeler altından daha değerli. Ülkemizde bu araçlara ihtiyacı olan yüzlerce hasta var. Getirdikleri tekerlekli sandalyeler gerçekten kaliteli ve kullanışlı araçlar. Bu tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaşacağından en ufak bir şüphesi olmasın. Bir kez daha kendilerine göstermiş oldukları bu özverili davranıştan dolayı teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

 ÖZGÜRLÜĞE PENCERE AÇILACAK

Son olarak söz alan 17 yaşındaki Melike Sarıtaş da, "Açıkçası Eskişehir'den böyle destekleri göremiyorduk. Şamil Başkan ve diğer ESMİAD üyelerine çok çok teşekkür ederiz. Gelen bu tekerlekli sandalyeleri görmek bizi inanılmaz mutlu etti. İhtiyacı olan iki engelli dostumuz bu örnek hareket sayesinde özgürlüğe bir pencere açacaklar. 12 yıl önce başlattığımız bu projemizi sonuna kadar devam ettireceğiz ve insanların yüzlerinde ufak da olsa bir tebessüm oluşturmaya çalışacağız. Bu tarz yardımlar bizim bu işe daha da çok sarılmamıza neden oluyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" cümlelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi