1081 yataklı Şehir Hastanesi’nin açılmasına sayılı günler kala hazırlıklar sürerken İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, hastaların yeni hastanede ek ücret ödemeyeceğini belirtti.

 

Özdemir UÇAK- 71 Evler’de yapımı tamamlanan 1081 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi’nde iç tefrişat ve tıbbi cihazların yerleştirilmesine devam ediliyor. Eskişehir Devlet Hastanesi’nin tüm birimleriyle taşınacağı yeni hastanede yapılan çalışmaları İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici, hastane yöneticileri yakından takip ederken, hastane birimleri yeni çalışma ortamlarını yerinde görmek ve eksikleri tespit için sık sık hastaneye ziyaret yapıyor. Yeni yapılan hastane ile 71 Evler Kavşağı’nda yaşanan yan yol sorunu da çözülürken yolun tamamlanmasına az bir mesafe kaldı. Hazırlıkları takip eden hastane yönetimi Ağustos’a kadar tüm çalışmaların bitirilerek taşınmayı sağlamayı hedefliyor.

AYNI SİSTEM SÜRECEK

İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge son günlerde yeni hastanede ek ücret alınacağı yönünde kentte ve vatandaşlar arasında söylentinin dolaştığını hatırlatarak, “Bizim en önemli amaçlarımızdan bir tanesi hastalarımızın nitelikli yataklara kavuşması. Yunus Emre Devlet Hastanemizin yeni binasını hizmete soktuğumuzda, şehir hastanemiz açıldığında artık çok yataklı odalarımız olmayacak. Hastalarımız bir veya iki kişilik odalarda içerisinde banyo ve tuvalet olacak şekilde hizmet alacak. Bu iki hastanemizle birlikte Eskişehir’deki nitelikli yatak sorunu çözülmüş olacak. Şehir Hastanesinden sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımızda Devlet hastanelerimizden bir hasta mali anlamda nasıl hizmet alıyorsa Şehir Hastanesi’nde de aynı şekilde hizmet alacak. Ek ücret istenmeyecek” dedi.

HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

Eskişehir Şehir Hastanesi, bin 81 yatak kapasitesine sahip olacak. Hastanenin içinde 715 yataklı Genel Hastane, 139 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Hastanesi, 127 yataklı Onkoloji Hastanesi ve 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nden oluşacak. Şehir hastaneleri anahtar teslimi şeklinde, yüklenici firmalar tarafından yapılıyor. İhale bedeli, Sağlık Bakanlığı tarafından 25 yıl içinde ödenecek. Her şeyiyle tamamlanmış dev sağlık kuruluşlar anahtar teslimi alındıktan sonra, kira öder gibi yapılacak. Söz konusu hastaneler, 25. yılın sonunda ise Sağlık Bakanlığına devredilecek.

Editör: Haber Merkezi