Ticaret Odası Başkanı Metin Güler beraberindeki heyet ile birlikte Alpu, Mihalıççık, Günyüzü, Sivrihisar, Beylikova’da belediye başkanları ve kaymakamlarla bir araya gelip ilçelerin ekonomisine dair istişarede bulundu.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, meclis divanı ve yönetim kurulundan oluşan heyet ile ilçe ziyaretleri kapsamında ikincisini gerçekleştirdi. ETO heyeti Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Alpu Kaymakamı Hakan Öznay, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Mihalıççık Kaymakamı M. Anıl Çolak, Günyüzü Belediye Başkanı Menderes Durgut, Günyüzü Kaymakamı Koray Çelik, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar Kaymakamı Alparslan Kılıç, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Beylikova Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz ile bir araya geldi. Ziyaretlerde ilçelerdeki ticari faaliyetler, tarım, hayvancılık, turizm potansiyeli ve ekonomik kalkınma için yapılabilecek yatırımlar hakkında görüşüldü.

KALKINMA İLÇELERDEN BAŞLAR

İlçe ziyaretleri hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, daha önce Seyitgazi, Han, Çifteler ve Mahmudiye’de temaslar gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, ilçelerin ekonomik potansiyelini istişare etmek üzere Alpu, Mihalıççık, Günyüzü, Sivrihisar ve Beylikova’yı da ziyaret ettiklerini söyledi. Eskişehir’in ilçelerinin tarım, hayvancılık ve madencilikte büyük bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Güler, ilçelerdeki kültürel ve tarihi değerlerin turizme kazandırılması ve inanç turizminin geliştirilmesi için belediye başkanları ve kaymakamlarla istişarede bulunduklarını dile getirdi. İlçelerdeki kalkınmanın istihdamı geliştireceğini ve şehre olan göçü azaltacağını da belirten Güler, yerel kalkınmanın şehrin gelişimine doğrudan katkı yaptığını sözlerine ekledi. HM

Editör: Haber Merkezi