10 YILLIK BİRİKMİŞ BORÇLAR
Eskişehirspor yönetiminin, 2008 yılında Nebi Hatipoğlu döneminde sıfır olan fakat 2017 yılında 11 Milyon TL olan vergi ve 3.5 milyon TL olan SSK borçlarını, geçmiş 10 yılda görev yapan eski başkan ve yöneticilerin ödemesi için, Vergi Dairesine gerekli başvuruları yaptığı öğrenildi. Eskişehirspor yönetiminden tarihi karar. Yaklaşık 3 aydır devam eden bağımsız denetim şirketi incelemelerinin ardından, harekete geçen Eskişehirspor yönetimi, son 10 yılda eski yönetimlerin ödemediği vergi ve SSK borçlarını dönemler halinde tespit ettirdi.
780 BİN TL ÖDEDİLER
Vergi ve SSK borçlarının,  Nebi Hatipoğlu’nun başkanlığı bıraktığı  2008’den bu ödenmediği, 80 milyon lirayı bulan vergi borçlarının vergi affının ardından yapılandırıldığı ve şuanda borcun 11 milyon 40 TL olduğu öğrenildi. Diğer taraftan SSK borçlarının da yapılandırılmasının ardından, 3.5 milyon liraya düşen SSK borçlarını da taksitler halinde ödeyen mevcut yönetimin, göreve geldikten sonra 780 Bin lira vergi borcu ödediği, kalan borçların ise, eski yönetimler tarafından ödenmesi için harekete geçtiği iddia edildi. Alınan bilgilere eski yöneticilere dönemlerine ait vergi ve SSK borçları önümüzdeki günlerde tebliğ edilecek.
DENETİM RAPORU HAZIR
Bağımsız denetim şirketi tarafından son 5 yıllık hesapları incelenen Eskişehirspor kulübünde, denetim şirketinin incelemelerinin bittiği ve hazırlanan raporun bir hafta içinde kulübe teslim edileceği öğrenildi. Eskişehirspor kulübünde göreve geldikten sonra, kulübün geriye dönük son 5 yıllık hesaplarını bağımsız denetim şirketine incelettiren Eskişehirspor yönetimi, raporu beklemeye geçti. Raporun gelmesinin ardından Başkan Sinan Özeçoğlu’nun bu bilgileri düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşacağı ifade ediliyor.

 

Editör: Haber Merkezi