Eskişehir’de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava Porsuk Çayı'nın donmasına neden oldu.

Yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk hava Eskişehir'i de etkisi altına aldı. Şehrimizde yağan kar, yerini soğuk havaya bıraktı. Dün gece iyice düşen hava sıcaklığı, don olaylarının yaşanmasına neden oldu. Gece eksi 17 dereceyi gösteren termometreler, sabah saatlerinde ise eksi 4'ü gösterdi. Buz tutan çay üzerinde güneşin ışınları Porsuk’ta güzel görüntülere sahne oldu. Porsuk Çayı üzerinde oluşan buz tabakasının bazı yerlerde yoğunlaştığı, bazı yerlerde ise akıntının devam ettiği gözlendi. Kentte soğuk havanın birkaç gün daha etkili olması bekleniyor.

 

Eskişehir’de termometreler -17’yi gördü

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Eskişehir’de gece saatlerinde termometreler-17 dereceyi gösterdi.

Son yılların en soğuk kış mevsimin yaşandığı Eskişehir’de termometreler eksiyi gördü. Meteorolojik verilere göre kentte gece saatlerinde hava sıcaklığı -17 dereceye kadar düştü. Yolların ve kaldırımların buz tuttuğu Eskişehir’de soğuk havanın hafta boyunca etkili olması bekleniyor.

 

Eksi 21 dereceye kadar düştü

Geçtiğimiz hafta son 94 yılın en sıcak günlerini yaşayan ve hava sıcaklığı yaklaşık 20 dereceye kadar yükselen Eskişehir’de kış sert yüzünü gösterdi, birkaç gün içinde sıcaklık değeri eksi 21 dereceye kadar düştü.

Eskişehir’de 12 Ocak Salı günü termometreler 19.8 dereceyi görerek son 94 yılda Ocak ayının en sıcak günü yaşanmıştı. Adeta bahar aylarının etkisinde kalan şehirde hava sıcaklıklarının yüksek, yağışların olmaması çiftçileri zor duruma sokarken barajlardaki su doluluk oranını da olumsuz etkilemişti. Beklenen kar yağışlarının gelmesiyle hava sıcaklıkları olması gerektiği düzeye dönerken geç gelen kar yağışı vatandaşın yüzünü güldürdü. Mevsim normallerine dönen kent, ülkenin birçok kenti gibi yağışların ardından başlayan dondurucu soğukların etkisinde kaldı. Dün gece saat 03.00 itibariyle Tepebaşı bölgesinde termometrelere şehir merkezindeki hava sıcaklığı eksi 21 olarak yansıdı. Bir hafta içerisinde en yüksek 19.8 ve en düşük eksi 21 ile hava durumu arasındaki 41 derecelik fark ise alışılmamış düzeyde hızlı bir geçişi yansıttı.

Editör: Haber Merkezi