Koronavirüsle (Covid-19) mücadelede normalleşme sürecine girilmesi ile açılacak olan restoran ve lokantalar, yaklaşık 2 buçuk ay sonra yeniden hizmet vermek için hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye genelinde korona virüs tedbirleri kapsamında 21 Mart tarihinde lokantalar ve restoranlar kapatılmıştı. Aradan geçen yaklaşık 2 buçuk ay içerisinde bazı işletmeler paket servis ile hizmet verirken, bir kısmı ise işletmesini tamamen kapatmıştı. Normalleşme süreci içinde lokantalar ve restoranlar 1 Haziran tarihinde yeniden açılıyor. Açılışına 1 gün kalan restoran ve lokantalar hazırlıklarını yeni döneme göre tamamladı. Esnaflar, “Öncelikle tüm Türkiye’nin ve dünyanın bu normalleşme dönemine geçmesi sebebiyle büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Biz de tüm hazırlıklarımızı yaptık restoran olarak. Bütün hijyen kurallarına uyduk. İlaçlamamızı yaptık, mutfağımız hazır. Tüm personelimize hijyen eğitimi yaptırdık. Her akşam iş bitiminden sonra tekrar ilaçlama yapacağız. Sabaha kadar da bakteri kalmayacağına inanıyoruz. Tüm kurallara uyarak her şeye hazır durumdayız şu anda” dedi.

Editör: Haber Merkezi