Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda finale kalan projeler, uzman isimlerden oluşan 14 kişilik jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda on finalist arasından dereceye giren proje sahiplerine çevrimiçi olarak düzenlenen programda ödülleri takdim edildi.

T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle'nin de konuk olduğu programda TİM Başkanı İsmail Gülle Covid-19 pandemisinin getirmiş olduğu olağanüstü koşullara rağmen bu yarışmanın devam ettirilip, düzenlemesinin gurur verici olduğunu söyledi. Gülle,  yarışmanın bu yıl 'Sürdürülebilirlik ve Sorumlu Üretim-Tüketim' temasıyla gerçekleştirilmesi de önemli bir konu olduğunu söyledi. 

T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ise tasarım yarışmalarının tekstil ve hazır giyim sektörünün gelişimi açısından önemine vurgu yaparak, ev tekstil sektörünün ihracatımıza verdiği katkıyı değerlendirdi. 

Editör: Haber Merkezi