Türkiye’nin fuarcılık sektöründe önde gelen kuruşlardan TÜYAP’ın (Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş) Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ni (EFKM) yerinde incelemek için Eskişehir’e geldi. EFKM ziyareti öncesinde ETO Başkanı Metin Güler ile bir araya gelen TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Anadolu’nun kavşak noktası olması ve diğer büyükşehirlere yakınlığından dolayı Eskişehir’in fuarcılık için doğru adres olduğunu söyledi. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesini çok yakından takip ettiklerini kaydeden Ersözlü, projenin hayata geçmesi ile birlikte Eskişehir için çok önemli bir eksikliğin ortadan kalkacağını kaydetti.

SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

 Eskişehir Ticaret Odası’nın şehre yüz milyonlarca lira katkı sağlayacak bir projeye imza atmasının önemine değinen Ersözlü, projenin bitmesini sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi. Tüyap’ın İstanbul, Bursa, Konya gibi şehirlerde yatırımlarının olduğuna dikkat çeken Ersözlü, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesine çok inandıklarını belirterek, projenin başlamasına paralel olarak Eskişehir’de temsilcilik açtıklarını sözlerine ekledi.

  ŞEHRİN TURİZMİNE YÖN VERECEK

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ise, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin şehrimizde yalnızca fuarcılığın değil kongre turizminin de gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. Eskişehir’in hizmet, eğitim, ulaşım altyapısının kalitesi ve sosyal bir şehir olması dolayısıyla fuar ve kongre turizmi için güçlü avantajlara sahip olduğunu belirten Güler, şehrin turizmden daha çok pay alabilmesi için gayret gösterdiklerini dile getirdi. TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü ETO Başkanı Metin Güler ile gerçekleştirilen toplantının ardından Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu.  

Editör: Haber Merkezi