FAİZ İNDİRİMİ YARARLI OLDU

Alınan erken seçim kararı sebebiyle vatandaşların gayrimenkul alımı konusunda bekleyişe geçtiğini aktaran Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, devletin ve bankaların sektörün hareketliliğini sağlamak için başlattığı faiz indirimi kampanyalarının az da olsa olumlu sonuçlar verdiğini dile getirdi.  Eskişehir’deki gayrimenkul sektörünün de diğer iller gibi erken seçim sonuçlarını beklemeye başladığını belirten Başkan Çelik, “Tabii şehrimizde, bütün illerde olduğu gibi aynı şeyi biz de hissediyoruz. İnsanların bekleme sebeplerinden birisi erken seçim” dedi.

DÖVİZİN YÜKSEKLİĞİ  ETKİLEDİ

Çelik daha sonra şöyle devam etti, “ Erken seçim sonuçlarını bekliyorlar. Vatandaş, ‘Türkiye’de ne olacak, ne bitecek' gibi bir beklenti içinde. Aynı zamanda son zamanda durdurulamayan bir dövizimiz ve altınımız var. Bunlar olunca da insanların geçici bir beklenti içine girmelerine neden oluyor. Bizim şehrimizde de aynı bu şekilde. Ancak son zamanda hükümetimizin de sektörün açılması için yaptığı çok önemli ataklar var. Az da olsa bunların katkısı oldu.”

İNSANLAR BEKLEMEYE GEÇTİ

Emlakçılar Odası Başkanı Çelik, “ Örnek olarak söylüyorum; konut kredi faiz indirimlerinde 3 ay gibi bir süre verildi mesela. Konut kredisi konusunda şu an birkaç bankanın yaptığı faiz indiriminin tabii bize bir katkısı oldu. Katma Değer Vergisinin (KDV) yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi, inşaat sektöründe az da olsa bir hareketlilik meydana getirdi. Ama insanların en büyük beklentisi seçim sonuçları şu anda. Adeta insanlar kilitlendi. Bunun sonucunu bekliyorlar. Biz de hayırlısıyla seçimlerin sona ermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi