Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gazi Özdemir geçici beyin krizi hakkında önemli bilgiler verdi.

Geçici beyin krizini tanımlayan Prof. Dr. Gazi Özdemir, “Gerek temiz veya kirli kan damarı tıkanması ile oluşan geçici veya kalıcı beyin infarktüsü gerekse beyin kanamasında etkilenen beyin bölgesindeki sinir hücrelerinin görevlerini yapamamaları sonucu, o görevin aksamasına ilişkin hastalık belirtileri izlenir“ dedi.

Prof. Dr. Gazi Özdemir, şunları söyledi

“İleri damar sertliği, ani tansiyon yükselmesi veya düşmesi, kanın koyu oluşu, şeker hastalığı, kan hastalığı, yüksek kolesterol, trigliserid düzeyi, kalp kapağı hastalığı veya ritm bozuklukları, şah damarının yüzde 70 in üzerinde daralması, boyun omurlarında ileri derecede romatizmal kireçlenme ve boyun fıtığı, alkolizm ve aşırı sigara içme. Geçici BKR belirtileri oluşan hastada mutlaka ani şeker düşmesi, migren, sara hastalığı, glokom, kalp ritim bozukluğu ve iç kulak hastalığından ayırıcı tanı yapılmalıdır. Geçici beyin krizi görülen kişilerde sebep olan nedenin belirlenmesine yönelik incelemeler hemen yapılmalı ve belirlenen nedene göre tedavi ve önleyici girişimlere başlanmalıdır."

Editör: Haber Merkezi