Aldığı harçlıkları biriktirerek film ekipmanları alan 18 yaşındaki Alper Tunga Yazgan Mercan, hem yönetmenliğini hem de çekimini yaptığı ‘Taş Kalpli İmgeler’ isimli kısa filmle aile içi şiddet konusunu beyaz perdeye taşıdı.

HEM ÇEKTİ HEM YÖNETTİ

Eskişehir’de lise son sınıf öğrencisi olan Alper Tunga Mercan, gördüğü ve arkadaşlarının hayatlarından ilham aldığı konularla ilgili bir kısa film çekti. Mercan, hem yönetmenliğini hem de çekim işlerini yürüttüğü kısa filmde, aile içi şiddet konusunu beyaz perdeye taşıyarak toplumsal farkındalığı artırmayı amaçladı. Genç yönetmen, ‘Taş Kalpli İmgeler’ adını verdiği kısa filmin çekim aşamalarında yaşadığı zorluklara rağmen durmaksızın çalışarak filmini izleyiciyle buluşturdu. Okul dönemi boyunca aldığı harçlıkları biriktiren Mercan, tüm parasını kendisini adadığı çalışmasına ekipman temin etmek için kullandı. Oyuncular dışında ekibin geri kalanının profesyonel olmadığını söyleyen genç yönetmen, çekimlerde ekibinin gösterdiği özveriden de çok memnun olduğunu ifade etti.

 OLUMLU DÖNÜŞLER ALDI

Çekimden kurguya her aşamada işlerini severek ve eğlenerek yaptıklarını aktaran Alper Tunga Mercan, filmin gala gösteriminde çok sayıda olumlu geri dönüş aldıklarını belirtti. Mercan, “Çektiğim ‘Taş Kalpli İmgeler’ adlı kısa filmim, aile içi şiddeti konu alıyor. Bir sürü ilham kaynağım oldu. Kendi hayatımdan olsun, arkadaşlarımın hayatlarından olsun. Birçok yerden ilham alarak, absürt bir dille bunu anlatmaya çalıştım. Çekimleri oldukça zorlu geçti. Baya yorulduk. İşin şu kısmı da var. Biz liseli bir ekibiz. Oyuncular dışında ben dâhil çoğu insan profesyonel değildi. İşi tamamen severek yapmaya çalıştık. Koordine olunca bir şeyler oluştu ve gala yaptığımızda çok iyi geri dönüşler aldık. Umarım film adına güzel geri dönüşler de olacaktır” şeklinde konuştu.

KARNE PARASIYLA EKİPMAN

Henüz lise öğrencisi olduğunu ve gerekli ekipmanları toplamanın uzun bir süre aldığını vurgulayan Mercan, “Ben liseli bir öğrenciyim ve ekipmanları yaklaşık 4 yıllık bir süreçte toplayabildim. Yazları verilen karne parasını ben gidip yalnızca ekipmana yatırıyordum. Tamamen ekipman almak için kullanıyordum. Bu sayede de kamera, lens, üçayak gibi malzemeleri aldık. 4 yıllık birikimim olduğu için az çok iyi şekilde kullanabildik” dedi.

Editör: Haber Merkezi