Sağlık Meslek Emek Örgütleri dün bir araya gelerek Kırmızı Toprak Aile Sağlığı Merkezi’nde doktorlara saldırı olayına tepki gösterdiler. Eskişehir Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası –SES, Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, Eskişehir-Bilecik Diş Hekimleri Odası, Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası, Eskişehir-Bilecik Veteriner Hekimler Odası temsilcilerinin bir araya gelerek yaptıkları açıklamada saldırının affedilir bir tarafının söz konusu olmadığını belirttiler.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Geçtiğimiz gün İlimizde Kırmızı Toprak Aile Sağlığı Merkezin’ de sağlık emekçilerine şiddet olayı yaşanmış hekim ve hemşire arkadaşlarımıza fiili saldırı gerçekleşmişti. Olay basına yansımış ve görüntüleri tüm televizyon kanallarınca yayınlanmış görev başında olan sağlık çalışanlarına yapılan saldırının boyutu tüm açıklığı ile hepimiz tarafından izlenmişti.

Öncelikle bu saldırıyı bir kez daha kınıyor, lanetliyoruz. Saldırıya maruz kalan arkadaşlarımız derhal konuyu adli ve idari mercilere taşımış gerekli şikâyetlerde bulunmuştur. Tam da salgın günlerinde büyük bir özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin hekimlerin desteklenmesi gereken bu günlerde böyle bir saldırının yaşanması büyük bir infiale yol açmıştır. Üstelik şiddet uygulayanın ilimizdeki üniversitelerden birinde görev yapan bir akademisyen! oluşu olayın vahametini daha da arttırmıştır. Ancak dün akşam saatlerinde bir sendika başkanının basına düşen açıklamaları kanımızı dondurmuştur. Baştan sona çarpıtma ve doğru olmayan bilgilerle dolu olan beyanatları açıkça şiddeti meşrulaştırmaya çalışmış şiddeti savunmuş ve doğrusu bize göre suç işlemiştir. Olayı başka mecralara çekerek hiç olmayan bir şeyi olmuş gibi göstererek, insanların dini duygularını kullanmaya çalışarak haksız bir beyanat vermiştir. Hekim arkadaşımız mesleki bilgi ve yasaların kendisine verdiği haklara dayanarak gereğini yapmış başvuran kişilere nasıl bir yol izleneceğini uygun bir dil ve usulünce anlatmıştır. Bir vatandaşa hangi raporun kim tarafından ne şekilde verilebileceği yasalarla belirlenmiştir. Burada talep edilen rapor için özellikle avukatlık mesleğine adım atacak kişilerde akli melekelerin yerinde olduğu tespiti mevzuatta açıkça tanımlanmıştır. Aile hekimi meslektaşımız da rutin uygulama gereği kişiyi psikiyatri polikliniğine yönlendirmiştir. Kimse hekimlere zorla hukuk dışı bir şey yaptırmaya kalkışamaz. Hekimler aldığı eğitim bilgi ve tecrübelerine dayanarak ve ettikleri Hipokrat yeminine göre görevlerini icra ederler. O günkü olayda aynısı yapılmıştır. Dolayısı ile bu beyanatlar niyetinin ne olduğunu anlayamadığımız ama şiddeti onaylayan açıklamalardır. Değerli Basın Emekçileri Salgınla büyük bir özveriyle mücadele eden tüm sağlık emekçileri bu çarpıtmalara, fütursuz açıklamalara karşı büyük bir infial içindedir. Şiddetin meşrulaştırılması, sağlık emekçilerinin hedef gösterilmesi kabul edilemez. Bu beyanat derhal geri çekilmeli, kamuoyundan ve hekimlerden özür dilenmelidir. Kırmızı Toprak ASM de şiddete uğrayan arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu faillerin kim olursa olsun en ağır cezaya çaptırılmalarını istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi