2017-2018 sezonunda Eskişehirspor’un yükünü çeken gol ayaklarının tümü siyah kırmızılı formaya veda ediyor. 
Ligde atılan 63 golün ikisi rakiplerden gelirken 61 gole imza atan futbolcular şimdi transfer gününü bekliyor. Eskişehirspor cephesinde golcü isimler Nijeryalı Chikeluba Ofoedu 12 golle liste başında yer alıyor. Ofoedu sözleşmesi bu ay sonu bitiyor. Nijeryalı oyuncu için bir çok takımın listesinde yerini alırken Başkan Halil Ünal’ın devam etmesi durumunda bu oyuncunun kalmaktan yana olduğu öğrenildi. 
Ofoedu’dan sonra takımın golcü isimleri 9’ar golle Hasan Hüseyin Acar ve Hasan Ayaroğlu da TFF’ye alacakları için başvuruda bulunmuştu. Bu iki oyuncuya 4 Haziran tarihine kadar ödeme yapılmazsa otomatikman serbest kalacaklar. 
Brezilyalı Bruno Mezenga 8 golle bu isimleri takip etti. Sezon sonuna doğru açılan Brezilyalı oyuncu da vedaya hazır bekliyor. Veda listesinde yer alan bir diğer önemli futbolcu Kaan Kanak ile veda eden Semih Şentürk 6 gole imza attılar. 
Takımdan ayrılan Erkan Zengin 3, genç oyuncu Fıratcan Üzüm 3 golle sıralamada kendilerine yer buldular. 
Es Es adına bu sezon çoğu maçta forma giymesine karşılık sadece 1 gol atan o attığı golle Es Es’i ligde tutan Andaç Güleryüz önümüzdeki sezon siyah kırmızılılarla yola devam edecek görünüyor. 
Dorukhan Toköz, süper lig ekiplerinin takibinde bulunurken Kaptan Hürriyet ve genç oyuncu İbrahim Halil Öner de gol atma başarısı gösterdiler. İsveçli oyuncu Felix Michel de 1 gole katkı sundu. 
Editör: Haber Merkezi