Es Es’i ayakta tuttu

Eskişehir TÜFAD'ın üyesi olan Fuat Çapa'nın yanlarında olduklarını belirten Bingöl, "Fuat Hocaya yönetim tarafından yaşatılan süreç son derece bizi üzmüştür. Fuat hoca geçen yıl elini taşın altına koyup Eskişehirspor'u ayakta tutmak için elinden geleni yapmıştır. Özellikle icra kurulu önderliğinde Fuat hoca hem şehrin hem de ulusal basının gündemine oturmuştur. Böylelikle Eskişehirspor'un durumuna dikkat çekmiştir. Ondan sonra Eskişehirspor çok ciddi destekler alarak ayakta kalmıştır. Daha sonra yapılan desteklerle Eskişehirspor transfer tahtasını açarak takım ligde kalmayı başardı. İçerisinde sıkıntı yaşayan yönetim günah keçisi olarak hocayı seçti" dedi.

 

Fuat Hoca bedel ödedi

Bu yönetimin öncelikle kendi içerisinde olan dağınıklığının ve Başkan Osman Taş'ın göstermiş olduğu tavrın Eskişehirspor'a yakışmadığını belirten Bingöl, "Eskişehirspor sabah ayrı, akşam ayrı, sözlerle ilerleyebilecek bir kulüp değil. Fuat hocada daha fazla sıkıntılara dayanamadan antrenmanı terk etmiştir. İstifa ettiğini duymadım. Eskişehir TÜFAD üyesi ve Türk antrenör olarak biz Fuat hocanın yaptığı emeklerden kendisine teşekkür ediyoruz. Yapılan tavır bana göre yanlıştır. Maalesef yöneticilerin günahlarının bedelini antrenörler çekmektedir. Fuat hoca da yöneticilerin yapmış olduğu yanlışların bedelini ödüyor" şeklinde konuştu.

 

Kongre kararı alınmalı

"Tek sorunun teknik heyetten ziyade yönetimin dağınıklığı, yönetimin bölünmüşlüğüdür" diyen Bingöl, "Bu bölünmüş olan yönetimin Eskişehir'de karşılık bulma şansı yoktur. Bana göre almış oldukları bir karar vardır. Biran önce harekete geçirip kongre kararı almaları en doğrudur. Ya da kongrede tekrar kazanabilirler. Ama bu vermiş oldukları sözleri yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi