Eskişehir'de düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinliğinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "Su uyur, düşman uyumaz. Özellikle sosyal medya üzerinde yürütülen, yürütülecek olan her türlü kara propagandaya karşı, dezenformasyon girişimlerine karşı lütfen uyanık olalım” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de vatandaşlar meydanlara adeta akın etti. Vilayet Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar attı. Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Nabi Avcı, Türkiye’nin, 15 Temmuz öncesinden daha güçlü ve dünyaya çok daha meydan okuyabilecek imkanlara sahip olduğunu belirtti.
15 Temmuz'dan sonra kurumların FETÖ'cülerden arındırıldığını ve ülkenin daha güçlü bir konuma geldiğini belirten Avcı, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, şerefli Ordumuz bugün 15 Temmuz’dan daha güçlüdür. Çünkü kendi içindeki mikroptan arınmış vaziyette. Türk Silahlı Kuvvetleri bugün kendisine verilecek olan her türlü vatan hizmetini devletinin, milletinin, hükumetinin emrinde verilecek olan her türlü hizmeti layıkıyla yerine getirebileceğini işte terörle mücadelesinde gösteriyor. Fırat Kalkanı Harekatında gösterdi. Dolayısıyla yenildiler, başaramadılar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne diz çöktüremediler. Emniyet güçlerimize diz çöktüremediler. Bugün emniyet güçlerimiz ülkenin her yerinde çok başarılı operasyonlarına imza atabiliyorsa içindeki mikroplardan arındırıldığı için bu başarıyı gösteriyor. Ekonomimiz her zamankinden daha güçlü. İşte son zamanlarda büyüme rakamları açıklandı. Türkiye’nin ekonomisinin iflasa gideceğini, bu operasyonlarla iflas ettirileceğini zannedenler yanıldılar, yenildiler. Türkiye, eskisinden çok daha güçlü bir ekonomiye sahip. Turizm sektörünü çökerteceklerini zannettiler. Turizm sektörü bu yıl itibariyle 2015 rakamlarını yakalamak üzere. 2016’daki dar boğazı aştık, Rusya pazarı toparlandı. Avrupa pazarı toparlanıyor. Türkiye dünyanın 6'ncı büyük turizm ülkesi halinde. Avrupa’nın 4’üncü büyük turizm ülkesiyiz. Eğitimimizi toparladık. Eğitimde dershane denilen tuzaklar üzerinden çocuklarımızı devşirmek imkanının kapılarını kapattık. Çok şükür bugün milli eğitimimiz 'milli eğitim' olarak hizmetlerini eskisinden çok daha etkili bir biçimde sürdürüyor. Her alanda Türkiye çok daha iyi durumda, daha da iyi olacak. İnşallah bu birliğimiz, bu beraberliğimiz sürdüğü müddetçe Türkiye buradan çok daha iyi yerlerde olacak. Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi doğrultusunda hızla ilerliyor. İşte turizmde dünyanın altıncısıyız, İlk 10’a girme hedefini turizmde çoktan yakaladık. İnşallah ilk 3’e doğru koşuyoruz” dedi.

"Özellikle sosyal medya propagandalarına uyanık olalım"
Hainlerin ülkeyi bölmeyi başaramadıklarını ama yine farklı yollar deneyeceklerini vurgulayan Bakan Nabi Avcı, sosyal medyaya dikkat çekerek, “Su uyur, düşman uyumaz. Evet, başaramadılar ama yine deneyeceklerdir. Farklı farklı üsluplarla deneyeceklerdir. Farklı yöntemlerle deneyeceklerdir. Bizi bölmek için, parçalamak için, bölerek emellerine ulaşabilmek için farklı yöntemlerde uygulayacaklardır. Özellikle sosyal medya üzerinde yürütülen, yürütülecek olan her türlü kara propagandaya karşı, dezenformasyon girişimlerine karşı lütfen uyanık olalım” ifadelerini kullandı.
Vilayet alanındaki törene Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvvet Komutanı Hasan Küçükakyüz, Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Emine Nur Günay ve Harun Karacan'ın yanı sıra parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi