20 milyon dolarlık AR-GE  sonu elde edilen taş suyu kansere “dur” diyecek. ESOGÜ öğretim üyesi  Prof. Dr. Ayhancı: “Bu su kanser hücresini intihara sürüklüyor” dedi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde AR-GE firması sahibi Faruk Durukan tarafından üretilen taş suyu ile ilgili Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesi Genel Biyoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Ayhancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mineral taşlardan elde edilen suyun kanserin bazı çeşitlerinin yok edilmesinde ve durdurulmasında başarılı sonuçlar verdiğini bildirdi.

POSTAT VE AKCİĞER KANSERİ

Faruk Durukan tarafından bulunan ve üretimi yapılan taştan elde edilen suyun anti kanser özelliğinin olup olmadığına yönünde incelemeler yapan Prof. Ayhancı, “Elde edilen taş suyunun kansere karşı koruyucu etkisi var mı? Ona baktık. Birkaç kanser türünde çalıştık. Bunlardan bir tanesi prostat kanser türü. Ülkemizde çok yaygın olan bir kanser türü. Diğeri de akciğer kanseri” dedi.

AZALTICI ETKİYE SAHİP

Çalışmalar hakkında bilgi veren Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhancı, “Kanserin damar oluşumunu engelleyip engellemediğini baktık. Gördük ki gerçekten hem damar oluşumunu engelleyerek kanserin yayılmasını engelliyor hem de bu taş suyunun farklı dozları hem akciğer kanserinde hem de prostat kanseri hücrelerinde çok ciddi bir şekilde önleyici, azaltıcı ve giderici bir etkiye sahip” diye konuştu. Balıkesir Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin bu suyla ilgili daha önceden toksite çalışmaları yaptıklarını da hatırlatan Prof. Dr. Ayhancı, “Bu suyu hayvanlara verip organlar üzerinde zararlı bir etkisi var mı yok mu? diye çalışılmıştı ve zararsız olduğu, zarar vermediği tespit edildi” dedi. İHA

Editör: Haber Merkezi