Özdemir UÇAK- Eskişehir’de Emek Mahallesi’nden ayrılarak oluşan ve yıllardır gerekli hizmeti alamadığı için yakınan 71 Evler Mahallesi sakinlerinin başına 1081 yataklı Şehir Hastanesi Projesi ile talih kuşu kondu. Özellikle hastaneye yakın bölgelerde hizmetten uzak, yol ve birçok sorunu olan evlerde yaşayanların kapısını çalanların sayısı arttı. Müteahhitlerin tek sorunu ise imarda yaşanan karışıklık.

FİYATLAR İNANILMAZ

Hükümetin sağlıkta en büyük projelerinden olan 1081 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi İnşaatı 2018 yılında tamamlanacak. Özellikle hastane çevresinde bulunan 2 katlı bahçeli evler ile arsaların fiyatları dudak uçuklatıyor. Yatırımcıların gözünü diktiği bölgede arsa fiyatlarının yakın noktalarda metrekarede 2 bin 800 liraya kadar çıkması emlak sektörünü de karıştırdı. 450 metrekare bir arsanın 1 milyon 250 bin liraya satılması fiyat dengesini de altüst etti. Bu arada mahalledeki ev fiyatları da yükseldi. Hastaneye yakın konutlarda metrekare birim fiyatı ise 1400 ila 2000 lira arasında değişiyor.

ÇELİK: 2 KAT SORUNU VAR

Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, imarlı arsa üretiminin uzun zamandır yapılmaması yüzünden arsa paylarının çok yükseldiğini belirterek, "Arsa payı ne kadar pahalı olursa maliyet de o kadar pahalı oluyor. Fiyatların daha istikrarlı olabilmesi için belediyelerimizin arsa üretmeleri gerekir. 71 Evler’de Hastane Projesi ile fiyat yükselişi yaşanıyor. Ama burada eski evlerin olduğu bölgelerde 2 kat izni var. Öyle olunca müteahhitler için karlı olmuyor. Fiyatlar yükseliyor ama bu kat ile yatırım yapmak zor. Burada böyle garip bir durum var. Bu bölgede kat artırımı yapılırsa hızlı bir yatırım olur. Odunpazarı Belediyesi bu bölgede 300 dönümden fazla araziyi imara açıyor. Ama bu yetmez. Bu konuda çalışma yapılmalı” dedi.

DİŞBUDAK: KAT ARTIRIMI OLMALI

71 Evler Mahallesi Muhtarı Emir Dişbudak da, vatandaşların kat artırımı konusunda talebi olduğunu belirterek, “Hastane projesi mahallemiz için, Eskişehir için çok önemli. Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Tabi burada katla ilgili talepler var. Bazı yerlerde 2 kat, bazı yerde 3-4 kat veriliyor. Ama özellikle 2 kattan dolayı kat artırım talebi var. Hastane projesi ile mahallemiz gözde mahallelerden biri olacak” dedi. Bu arada mahalle sakinleri de yatırım için sürekli şirketlerin mahalleye geldiğini, burada araştırma gerçekleştirdiğini kaydederek, “En çok 2 kat sorunu var. Bu aşılırsa mahalle dönüşür” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi