Birçok duyuya hitap eden kuklaların, öğrencilerin öğrenmesini eğlenceli ve kolay hale getirmesi, çocukların kendilerini ifade becerileri ile dil gelişimlerinin hızlandırılmasına yönelik bir projenin hayat bulmasının yolunu açtı. Düzenlenen Kukla Festivali (Puppet Fest) ile 4-11 yaş arasındaki çocukların kendilerini kuklalarla daha rahat ifade etmeleri, sosyal, duygusal ve dil gelişimlerini hızlandırmaları hedefleniyor.

YURT İÇİNDEN 10, YURT DIŞINDAN 7 OKUL KATILIM SAĞLADI

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Reşat Benli İlkokulu 1-H Sınıf Öğretmeni Sümeyra Gülmüş şunları söyledi: "Metin Avşar (Nasreddin Hoca Anaokulu-Batman), Derya Arpacık (Yağmur Anaokulu-Batman), Tuğba Soydan (Şehit Doğan Kaya ilkokulu-Sivas), Şehnaz GÖK (Müslime Ali Yaman İlkokulu-Konya), Cansu Yıldırım (Şehit Mehmet Çetin İlkokulu-Ankara), Fatma ÇINAR (Büğdüz ÖzelEğitim Uygulama İlkokulu-Ankara), İclal Toprakkaya(Hüseyin Temizel İlkokulu-İstanbul), Alev Özdilek (75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu-Tokat), Seden Karlı (Durugöl Şehit Bayram Gümüş ilkokulu-Ordu) , Yuliana Koleva (Kindergarten Valentina Tereskhova-Bugaristan), Malgorzata Ira (SPS SOSW Radovsku- Polonya), Sturzu Constanza (Gradinita-Romanya), Pariza Nicolata (Gradinita CU Program-Romanya), Leonte Violeta (Gradinita CU Program-Romanya), Iryna Khmelntska (The First Gymnasium Of Bila-Ukrayna),  ve Eskişehir ilimizden Sümeyra Gülmüş (Reşat Benli İlkokulu) olarak biz katılıyoruz.

TANIDILAR, TASARLADILAR VE YAPTILAR

10 Türk , 7 yabancı ortaklı projemizde her ay bir çeşit kuklayı tanıdık, tasarladık , yaptık. Daha sonra öğrencilerimizle beraber her okulumuz kendine ait bölümleri tamamlayarak kuklalarımıza konuşma metinleri hazırladı. Sonrasında hazırladıkları kuklaları öğrencilerimiz konuşturarak farklı bir deneyim yaşadılar.Vantrolog kukla ustası Kaniye öğretmenimizle öğrencilerimizi  webinarımızda buluşturduk. Vantrologluk hakkında bilgiler öğrendik ve çok eğlendik. Öğrencilerimize bir çok deneyim, bilgi ve beceri katan bu projede olmaktan Reşat Benli İlkokulu 1-H sınıfı olarak çok mutluyuz, proje kurucularımıza ve ortaklarımıza projelerimizde bize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen okul idaremize teşekkür ederiz."

Editör: Haber Merkezi