Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptığı açıklamada, "Dev bir demiryolu projesi için düğmeye bastık. Eskişehir'i Kütahya ve Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya hızlı demiryolu hattı ile bağlamak için etüt projelerini başlattık" dedi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (EOSB) düzenlenen programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, burada bir konuşma yaptı. Programda konuşan Başkan Küpeli, Eskişehir-Gemlik Liman bağlantı hattının organize sanayi bölgesi için önem arz ettiğini söyledi. Bakan Turhan ise, Türkiye'nin 2053 yılındaki 1 trilyon dolarlık ihracat hedefi içerisinde planlanan 25 lojistik merkezi içerisinde Gemlik Liman bağlantısının da olduğunu söyledi. EOSB’deki programa Bakan Turhan’ın yanı sıra; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak,  TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Yazıcı, TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı  Ali İhsan Uygun, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, oda başkanları, iş insanları ve sanayiciler katıldı. Programda EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli sürdürülen projeler ve yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

KÜPELİ DESTEK İSTEDİ

Küpeli, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin en büyük 2’inci organize sanayi bölgesi olduğunu söyledi. EOSB olarak taleplerini ileten Başkan Küpeli, “Organize sanayi bölgesinden demiryoluna bağlantı yapılarak Gemlik Limanına ulaşımın sağlanması, 1. Gelişme alanında (İmişehir) karayollarınca onaylanan köprülü kavşak projesinin hayata geçmesi, güney ve kuzey çevre yolunun yapımı şehrimiz için önem arz etmekte. Bugün güney çevre yolunun yapımının müjdesini verdiniz sizlere teşekkür ediyoruz. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren setlerinin Eskişehir’de üretilmesi noktasında da desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

 Daha sonra söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, dev bir demiryolu projesi için düğmeye bastıklarını söyleyerek, "Eskişehir'i Kütahya ve Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya hızlı demiryolu hattı ile bağlamak için etüt projelerini başlattık. Proje çalışmaları 2020 yılı sonunda tamamlanacak. Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından bütçe imkanları dahilinde yapım olarak yatırım programına almayı planlıyoruz. Yine Eskişehir'deki mevcut havaalanını, büyük gövdeli uçakların emniyetli bir şekilde iniş kalkışı için uluslararası standartlara kavuşturduk " ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Nadir Küpeli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a hediye takdim etti. HM

Editör: Haber Merkezi