Konuyla ilgili olarak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları Tebliğ ve Uygulama Rehberlerinde değişiklik yapılmış ve başvuru süreleri uzatılmıştır.

Yapılan değişikliklerle başvuru süreleri Altyapı Yatırımları için 28.01.2022 tarihine, Ekonomik Yatırımlar için 11.02.2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

Ayrıca Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarları yeni tesis başvurularında 5.000.000 Türk Lirası, tamamlama başvurularında 3.500.000 Türk Lirası, kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon başvurularında 3.000.000 Türk Lirası olarak güncellenmiştir.

https://edys.tarim.gov.tr/Tarim/onlinebasvuru.aspx?tip=3 internet adresinden güncel uygulama rehberlerine  ulaşılabilir ve başvuru yapılabilir.

Programa başvuruda bulunmak isteyen çiftçi ve yatırımcılarımızın başvurularını güncellenen Uygulama Rehberlerinde yer alan açıklamalar doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi ve teknik destek Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü İl Proje Yürütme Biriminden alınabilir.”

Editör: Haber Merkezi