CHP Eskişehir İl Kadın Kolları, İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinin 8. yıl dönümüne ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. 81 ilde ortak yapılan açıklamayı CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğüt okudu.

“Tam adı ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ olan İstanbul Sözleşmesi’nin 8. yıl dönümünü kutlamamız gerekirken yeniden uygulanması için hukuki ve siyasi mücadele veriyoruz” diye başlayan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’nin hukuksuzca feshedildiği ifade edildi.

“Milyonlarca kadının eşitlik ve yaşam hakkının güvencesi gasp edildi”

Sözleşmenin yeniden yürürlüğe girmesi için verilen mücadelenin anlatıldığı açıklamada, bundan sonraki süreçte izlenecek yol haritası şu şekilde açıklandı: “Öncelikle Danıştay’ın İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’na başvurarak, karara itiraz edeceğiz. İç hukuk yolları ile İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girmesi sağlanmadığı takdirde, Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Tek adama karşı, “Adam Tek! Biz Çoğuz!” şiarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınlar, direniş destanı yazmaya devam edeceğiz! Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Az kaldı…

İktidara geldiğimizde ilk 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe sokacağız. Tüm hükümlerini uygulayarak kadına ve çocuğa yönelik şiddet ile kadın cinayetlerinin nasıl durdurulacağını göstereceğiz. Eşitlikçi bakış açımızı hayata geçirerek, kız kardeşlerimizin canice katledilmesine, kadın katillerinin cezasızlıkla ödüllendirilmesine geçit vermeyeceğiz.

 İstanbul Sözleşmesi’nden de 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ndan da kazanılmış haklarımızdan da asla vazgeçmiyoruz. Bu haklar bizim can simidimizdir. Haklarımızı tek tek budamaya heves edenlere, Cumhuriyetimizin kararlı savunucuları ve eşitlik mücadelesinin neferleri olarak sesleniyoruz haddinizi bilin!” 

Editör: Haber Merkezi