Kısa adı ESİP olan Eskişehir İlçeleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Platform adına konuşan Seyyid Battal Gazi Vakfı Başkanı Dr. S. Sırrı Kabadayı, ESİP’in 2013 yılında Eskişehir’e bağlı 12 ilçemizin 12 derneği ve iki vakfının oluşturduğu bir platform olduğunu, ortak bir anlayış ve işbirliği ile ilçelerimizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Platforma üye STK başkanları ile hazırladıkları ilçelerin başlıca sorunlarını ve önerilerini içeren dosyayı sundu ve Eskişehir Valiliği ile birlikte yapmak istedikleri çalışmaları anlattı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek ilçelere başta o yörenin insanlarının sahip çıkması gerektiğini belirterek ESİP’e üye tüm STK başkanlarının her zaman istek ve önerilerini kendisine iletebileceklerini söyledi.

Ziyarete katılan başkanlar, ilçelerinin belli başlı sorunlarını ileterek çözümü noktasında destek istediler. Ziyarette Eskişehir ilçelerinin başlıca sorunları ve bu sorunlara getirilen çözüm önerileri şöyle sıralandı:

İlçe nüfuslarının her geçen yıl azalmasını önlemek için Eskişehir’in tüm ilçelerinin yatırım teşvik kapsamına alınması, Başta yöresel ürünlerin değerlendirilmesine yönelik yatırımların artırılması, Tarım ve hayvancılıkta verimliliğin artırılması için projeler üretilmesi, İmar planlarının hazırlanması,

 TOKİ aracılığıyla toplu konut ve arsa temin edilmesi, Eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi,  Sosyal yaşam alanlarının artırılması,

Eskişehir- Mihallıççık, Seyitgazi- Kırka- Afyonkarahisar, Eskişehir -Sarıcakaya karayollarının genişletilmesi,

Seyitgazi, İnönü sulama sahasının kapalı sisteme dönüştürülmesi,

 Çifteler’e Şeker Fabrikası ve organize sanayi bölgesi kurulması,

Frig bölgesine turizm yatırımlarının artırılması,

İnönü THK Tesislerinin aktif bir şekilde faaliyetlerine devam etmesi,

Mihalgazi, Sivrihisar ve İnönü’ye termal yatırımların yapılması ve sağlık turizmine açılması, Başta Seyitgazi olmak üzere tüm ilçe merkezlerinin doğalgaza kavuşturulması,

 Çifteler Mezbaha ve Et Entegre Tesislerinin faaliyete geçirilmesi,

 URAYSİM ile ilgili tereddütlerin giderilerek yatırıma devam edilmesi,

 TİGEM’in tay satışlarının Mahmudiye’de de yapılmasının sağlanması Mahmudiye TJK idman pistinin kullanıma açılması.

ESİP olarak valilikle işbirliği yapmak istenen konular ise şöyle belirtildi:  

Eskişehir İlçeleri Festivali( Tanıtım Günleri), Eskişehir İlçeleri Çalıştayları, Eskişehir İlçeleri somut ve somut olmayan kültürel miraslarının korunması ve tanıtımı Eskişehir İlçeleri geleneksel ürünlerine coğrafi işaret alınması, Eskişehir İlçelerinin gelişimi ve kalkınması için yapılacak her türlü etkinliğe ESİP’in davet edilmesi.

Ziyarete katılan ESİP üyesi STK’lar ve temsilcileri ise şunlar: Alpu, Bozan, Osmaniye ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği- Başkan: Cengiz Filiz Çiftelerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği- Başkan: Coşkun Hadak Günyüzülüler Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği-Başkan: Ali Ramazan çınar İnönülüler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği-Başkan: Mehmet Kasap Mahmudiyeliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği-Başkan: Güner Özer Mihallıççıklılar  Yaptırma ve Yaşatma Sosyal Day. ve Kültür Derneği- Başkan: Cemalettin ÜRGÜP Sarıcakayalılar Kültür ve Dayanışma Derneği-Başkan : İbrahim Eldem Seyyid Battal Gazi Vakfı-Başkan: Dr. S.Sırrı Kabadayı Sivrihisarlılar Sosyal ve Yardımlaşma, Kültür Derneği- Başkan: İsmail Arslan.

Editör: Haber Merkezi