Bu yıl, Covid-19 salgını nedeniyle online olarak düzenlenen “Mühendislik Haftası” etkinlikleri, 13 Aralık 2020 tarihinde,Ceyda KARADAŞ’ın“Nedir Bu Toplumsal Cinsiyet?”konulu sunumuyla başladı.

14 Aralık 2020 tarihinde, Başkent Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sevinç ÜNSAL ORAL’ın katılımıyla “Yeni Deprem Yönetmeliğine Göre Zemin Yapı Etkileşimli Sonlu Eleman Analizleri”konulu seminer gerçekleştirildi.

15 Aralık 2020 tarihinde,Yük.İnş.Mühendisi Osman Ali KORKMAZ’ın katılımıyla “Hafif Çelik Yapılar”konulu seminer ve akşamında Geleneksel Tavla Turnuvası (Online) gerçekleştirildi.

16 Aralık 2020 tarihinde ESTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Aynur ŞENSOY ŞORMAN, ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ender DEMİREL,Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve genç-İMO Eskişehir Üniversite ve Sınıf Temsilcilerinin katılımlarıyla “genç-İMO Eskişehir Tanıtım Etkinliği ve Söyleşisi” yapıldı.

17 Aralık 2020 tarihinde, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Prof.Dr. Özgür AVŞAR’ın katılımıyla “30 Ekim 2020 Ege Denizi (Seferihisar-İzmir) Depremi ve Yapısal Hasarlara İlişkin Saha Gözlemleri”konulu seminer gerçekleştirildi.

18 Aralık 2020 tarihinde, İnşaat Mühendisi S.AhmetÇELİKKOLLU’nun katılımıyla “Süneklik Kavramı, Performansa Göre Değerlendirme ve Tasarım”konulu seminer gerçekleştirildi.

19 Aralık 2020 tarihinde Yük. İnş. Müh.Orkun KILIÇ, Yük. İnş. Müh, Cengiz Sefa YAVUZ, İnş. Müh. Eren SARITAŞ, Yük. İnş. Müh.Çağatay TOROS ve Yük. İnş. Müh. Onur GÜNDÜZ’ünkatılımlarıyla “Eskişehir'in Yapı Stokunda Riskli Yapı Tespiti ve Depreme Hazırlık”konulu söyleşi,aynı günün akşamında Yük.İnş.Müh. Elvin Rüya ÖZEL, Yük.İnş.Müh. Hidayet ÖZEL ve Yük.İnş.Müh. Güneş BARDAKÇI’nın katılımlarıyla “Yurt Dışında Mühendis Olmak” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Hafta boyunca düzenlenen seminerlerle İnşaat Mühendisleri, teknik bilgilerini tazelerken, turnuvayla eğlenceli vakit geçirdiler. YouTube “İMO Eskişehir Sube” kanalından canlı olarak yayınlanan Mühendislik haftası etkinlikleri, 7.000 inşaat mühendisi ve inşaat mühendisliği öğrencisi tarafından izlendi ve izlenme sayısı artmaya da devam ediyor.

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de esir alan covid-19 pandemisi nedeniyle Geleneksel Oda Yemeği ve Plaket Töreninin gerçekleşemediğibu yıl,toplumun refahı, mesleğin gelişmesi doğrultusunda çalışan meslekte 50, 40 ve 25 yıl mutluluğuna erişen İnşaat Mühendisleri için hazırlanan Plaket, rozet ve Onur belgeleri, üyelerin adreslerine ulaştırılarak, üyelere vermiş oldukları hizmetler nedeniyle teşekkür ediliyor.

Editör: Haber Merkezi