Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmada genel  “Kadına yönelik şiddet en ağır biçimde bir insan hakkı ihlalidir. Türk Ceza Kanunu madde 96 gereği eziyettir, suçtur” dedi.

Kadına yönelik şiddetin büyük oranda erkek şiddetinden kaynaklandığını belirten  Jale Nur Süllü“Kadın ve erkek doğumdaki tek farklılıkları biyolojik olan iki farklı cinsiyetin temsilcilerinin aralarındaki güç ilişkisi toplumsal koşullarla şekillenmekte kadının biyolojik farklılığının yazgısı toplumsal yazgıya dönüşmekte, öğrenilen toplumsal cinsiyet rolleriyle sağlanan güç erkekten yana eşitlik dengesini bozmaktadır. Erkek egemen düzenin şekillendirdiği toplumsal cinsiyet eşitsizliği de kadına yönelik şiddetin temel kaynağını oluşturmaktadır” dedi.

TÜM FARKLILIKLARIYLA BARIŞIK BİR TÜRKİYE

Milletvekili Süllü, “Mevcut egemen düzenin değerlerini kitlelere ulaştırmak ve benimsetmek işlevine sahip medyanın cinsiyet eşitsizliğini pekiştirici rolünü de göz ardı etmemeliyiz. RTÜK’ün dizilerde şiddetin normalleştirilmesine göz yummasını da kınıyoruz. Fiziksel, cinsel, duygusal, ekonomik, dijital şiddetin önlenmesi için yapılması gereken Cumhuriyet Halk Partisi’nin söylediği kadın bakanlığının kurulmasıdır” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi