Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu 2021 yılı eylem planına gerçekleştirdiği genel kurul toplantısıyla başladı. Başkan Gürkaynak’ın kurul üyeleriyle 2021 yılı faaliyet planını paylaştığı genel kurulda, Birleşmiş Milletler tarafından sağlanan destekler kurul üyelerinden tam not aldı.

TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu fark yaratmaya devam ediyor. TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu 2021 yılı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” teması kapsamında sürdüreceği faaliyetleri ve çalışmalarını gerçekleştirdiği genel kurulda üyeleriyle paylaştı. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen kurul toplantısında konuşan TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak, Eskişehirli kadın girişimciler olarak 2021 yılı gündemini oluşturduklarını ve bu kapsamda Birlemiş Milletler desteğiyle çok sayıda etkinlik ve proje gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine girişimci dokunuşu

OPET Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk yönetimindeki TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından belirlenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temasına yönelik çalışmalar da gerçekleştireceklerini kaydeden Gürkaynak, toplumsal cinsiyet eşitliğinde kadının rolünün ancak uluslararası bir vizyonla savunulabileceğini ifade etti.2021 yılı yol haritasında Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan Kadının Güçlenmesi Prensiplerini (WEP’s) ana unsur olarak belirlediklerini belirten Gürkaynak, cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığı artırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi