Kadınlar 75. Yıl Mahallesi’nde yaklaşık 18 yıldır bir türlü tamamlanamayan Merkez Camii için birkaç yıldır inanılmaz bir azimle kermes düzenliyor.

Cami inşaatının önemli bir bölümünün masraflarını düzenledikleri kermes ve Cuma günleri imece usulü gerçekleştirdikleri pişirdikleri gözlemeleri satarak elde ettikleri gelirle karşılayan mahalle sakini kadınlar şimdide düzenledikleri ikinci el eşya kermesinden elde ettikleri parayla camiin halılarını tamamlamayı planlıyorlar. Daha önce teçhizat ve iç düzenlemeleri elde ettikleri gelirler ile ödeyen kadınların bu kararlı tutumu herkes tarafından takdirle karşılanıyor.

KARARLI MÜCADELE

 Yeterince yardım sağlanamadığı için yıllardır tamamlanmayı bekleyen merkez camii inşaatının önümüzdeki ramazan ayına kadar tamamlanması için büyük sarf eden mahalle sakini kadınlar, “Biz yaptığımız bu işten dolayı çok mutluyuz. Camii mahallemiz büyük ihtiyaç. Bu ihtiyacın tamamlanması için bugüne kadar yardımcı olan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz ve yaptıkları hayırlar için dua ediyoruz. Bizler asla vazgeçmedik, vazgeçmeye de niyetimiz yok. Hedefimiz hayırsever mahalle sakinlerinin de katkısıyla bu yıl Ramazan ayına camimizi yetiştirmeye kararlıyız” şeklinde konuşuyorlar. HM

Editör: Haber Merkezi