Covid-19 salgını nedeni ile kan bağışlarında yaşanan ciddi azalmalar sonucu kan stoklarının kritik seviyelerin altına düşmesi nedeniyle kan bağışları her zamankinden daha fazla önem taşıyor!

 

Eskişehir ve Bozüyük’te toplamda dokuz adet bulunan Rotary ve Rotaract kulüpleri, bölgede ve çevresinde kan bağışının önemini anlatmak ve bu konudaki farkındalığa katkı sağlamak amacı ile Türk Kızılay’ı işbirliği ile kan bağış kampanyası başlattı.

“Kan Ve Kök Hücre Bağışı Yaparak Kahraman Ol, Cankurtaran Ol” sloganı ile başlatılan etkinlik, 13 Eylül Pazar günü Eskişehir Dede Korkut Parkında, sabah 11:00’dan akşam 21:00’a kadar sürdürüldü. Ayrıca kan bağışı yapan her gönüllü adına Rotary kulüpleri tarafından kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacı ile oluşturulan Gül Dünya Hatıra Ormanı’na fidan bağışı yapıldı. Eskişehir’ de yüksek oranda katılım ve kan bağışı sağlanarak, başarılı bir ekip çalışması yapıldığı ifade edildi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mücadele edilen Covid-19 salgını nedeni ile kan bağışlarında yaşanan ciddi azalmalar sonucu kan stoklarının kritik seviyelerin altına düştüğü görülmekte. Bu durum kan bağışının önemini artırmakta ve ciddi sıkıntılar yaşanmaması için kan bağışlarının sürdürülmesi gerekmektedir. Sağlıklı her birey düzenli olarak yılda iki kez kan bağışında bulunabilir. Uzmanların görüşlerine göre de bağışlanan bir ünite kan vücutta her hangi bir eksikliğe yol açmazken, bir ünite kan bir kişinin hayata tutunmasını sağlayabiliyor. 

Editör: Haber Merkezi