Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan yeni kısıtlama kararı hayata geçirildi. Önceki akşam saatler 20’yi gösterdiğinde Eskişehir’de faaliyet gösteren ve kısıtlama kapsamına alına tüm işyerleri faaliyetini durdurdu. Cadde ve sokaklar ise büyük bir sessizliğe büründü. Eskişehir’deki lokanta, kafe ve restoran gibi yeme-içme hizmeti veren işyerleri saat 20.00 itibarıyla müşterilerine paket servis ya da gel-al sistemiyle hizmet vermeye başladı. Diğer işletmelerde kısıtlama kararı nedeniyle kapatılırken polis ve zabıta ekipleri de denetimlerine başladı. İçişleri Bakanlığının yayınladığı yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında, alışveriş merkezleri, market, restoran, berber gibi işyerleri saat 20.00’den itibaren kapandı. Eskişehir’de market, berber, kafe ve restoran gibi işyerleri müşterilerini uyarıp, işyerlerini kapattı. Restoranlar ise masa ve sandalyelerini kaldırarak müşterilerine paket servis ya da gel-al şeklinde hizmet vermeye başladı. Öte yandan saat 20.00’den itibaren Eskişehir’deki Cadde ve sokaklarda büyük bir sessizliğe büründü. Sokağa çıkma kısıtlaması,65 yaş üstü yaşlılar ve 20 yaş altı gençler hariç sabah saat 05.00’de sona erdi.

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanmaya başlanan kısıtlamalara esnafın genelde uyduğu gözlendi. Eskişehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında restoran, kafe, lokanta gibi işletmeler saat 20.00'den önce müşterilerini uyarıp kapanma işlemlerini tamamladı.

Salgın kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla normal saatlerinden erken kapanan işletmeler görevli personelin temizliklerinin ardından mekanları kapattı.

Editör: Haber Merkezi