BODROLARINI ATEŞE VERDİLER.

Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) Platformuna bağlı sendika üyeleri hafta sonu Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde bir araya gelerek 2021 yılında maaşlarına yapılan zam miktarına tepki gösterdi. Maaş artışı öncesi taleplerini defalarca dile getirdiklerini belirten KESK üyeleri, maaşlarında yaşanan gerçek enflasyon oranında zam yapılmadığını ifade etti. Aldıkları maaşa oranının yine hayal kırıklığı yarattığına dikkat çeken emekçiler, maaş bordolarını ateşe vererek tepkilerini gösterdi. Sefalet ücretine mahkum edildiklerini söyleyen KESK’ e bağlı Tüm Bel -Sen Şube Başkanı Şerif Özçimen “Siyasal iktidar halkın, emekçilerin yaşadığı dertleri, sıkıntıları çözmek yerine attığı her adımda sorunlar yumağını daha da büyütüyor. Acı reçete yine emekçilerin, yoksullaştırılan halkın payına düşüyor. Son bir yıl içerinde doğalgaza, elektriğe, temel ihtiyaç maddelerine gelen zamlar verilen maaş artışının da erimesine neden oldu. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Adaletsiz Gelir Vergisi tarifesi ile yapılan bu artış dahi cebine girmeden el konulan, sonuçta her yıl yoksulluk sınırından daha fazla uzaklaşıp açlık sınırına daha fazla yaklaşan beş milyonu aşkın kamu emekçisi ve emeklisinin daha fazla fedakârlık yapacak hali kalmadı” dedi. KESK, üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından maaş bordolarını ateşe verdikten sonra eylem alanını terk etti.

 

MEKTUP GÖNDERDİLER

Aynı gün içerisinde KAMU-SEN Konfederasyonuna bağlı sendika şube başkan ve temsilcileri de Arifiye Mahallesi Hamamyolu Caddesi üzerinde toplandı. Ek zam talebinde bulunduklarına dair hazırladıkları mektupları Cumhurbaşkanlığına gönderen memurlar, yapılan maaş artışının da yetersiz olduğunu söyledi. Geride kalan son 10 yıl içerisinde maaşlarının enflasyonun bile altında kaldığını belirten  KAMU-SEN İl Temsilcisi Haydar Urfalı “Aldığımız maaşlar küresel salgın ile birlikte sürdürülemez bir hal aldı.Memur ve emeklilerimiz,yoksulluk içinde en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz bir hale geldi.Toplu sözleşme görüşmeleri de etkisiz sendikalar ve malum konfederasyon yüzünden yaralara çare üretmekten uzak kaldı.Ülkemizde desteğe en çok ihtiyacı olan kesimlerden birisi kamu emekçileri ve emeklileridir.Ortaya çıkan mağduriyeti gidermek,enflasyona yenik düşen,temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de destek paketi açıklanmasını ,kamu görevlilerine ek zam verilmesini talep ediyoruz.Bu isteğimizi Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanına gönderdik” diye konuştu.

 

ESGAZ ÖNÜNDE BATTANİYELİ PROTESTO

Bir protesto eylemine de İsmet İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Eskişehir Doğalgaz Dağıtım Şirketi (ESGAZ) sahne oldu. ESGAZ, önünde bir araya gelen Eskişehir Halkevi üyeleri, artan tüketim fiyatına battaniyelere sarılarak tepki gösterdi. Doğalgaz başta olmak üzere elektriğe yapılan zamların çok yüksek olmasından yakınan Halkevi üyelerinin düzenlediği eyleme işlem yaptırmaya gelen vatandaşlarda katılarak destek verdi. Halkevi Genel Yürütme Kurulu Üyesi Cevat Aydemir, yaptığı basın açıklamasında artan tüketim fiyatı yüzünden vatandaşların kış mevsimini ikametlerinde battaniyelere sarılarak geçirdiğini söyledi.Aydemir “Doğalgaz yapılan yüzde 6 oranındaki zam,memur ve emekliye yapılan maaş artışını bir çırpıda eritti.Her birimizin ölümle yüz yüze olduğu bu pandemi koşullarında devletin vatandaşların yanında olması gerekirken yeni yıla halkını zam haberleri ile soktu.Halkı yalanları ile avutmaya çalışıyorlar.Millet aç,işsiz.Her kesim kan ağlıyor.Vatandaş karnını doyuramıyor,faturalarını bile ödeyemiyor.Bizler bu hastalık ve zorlu ekonomik sıkıntıların pençesindeyken onlar şatafatlarından asla vazgeçmiyorlar” şeklinde konuştu.Battaniyeli zam eylemi yapılan basın açıklamasıyla birlikte olaysız bir şekilde son buldu.

Editör: Haber Merkezi