Özdemir UÇAK- 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesi MHP’den sonra AK Parti de evet kampanyası sürecini Cumartesi günü yapılacak lansman ile başlatıyor. 25 Şubat Cumartesi günü Ankara Spor Salonunda düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Lansmanı öncesi AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü son hazırlıkları değerlendirdi.

EĞİTİMLER TAMAM

Evet kampanyası öncesi son çalışmaları yaptıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, “Teşkilat eğitimlerine ağırlık verdik. Mahalle eğitimlerine her gün İlçe Başkanları, İlçe Yönetimleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri her gün her mahallede mahalle yönetimleri, sandık yönetimleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı sistemini madde madde anlatıyor. O eğitimler Cumartesi bitiyor. Çok faydalı ve yararlı oluyor. Cumartesi günü Ankara’da kampanyanın lansman toplantısına gideceğiz. Sonrasında sahada broşürlerle birlikte üye buluşmaları, üye ziyaretleri, ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, kahve toplantıları ile vatandaşa birebir ulaşacağız. Madde madde 18 maddelik Anayasa Değişikliğini anlatacağız” dedi.

18 MADDELİK REVİZYON

“Türkiye’de parlamenter sistem kriz üretmeye açık” diyen Ünlü, “1980 Anayasası ile Cumhurbaşkanı’nın sorumsuz ama yetkilerinin geniş olması, Cumhurbaşkanlığı’nın siyasete engel olmak üzere kurgulandığını görüyoruz. Bu zamana kadar yaşadıklarımız, koalisyonlar olması, siyasi ve ekonomik krizlerin çıkması, IMF’nin gelişi, borç para alınması ve yüksek faizli ödemeler, vergi gelirlerinin yüzde 80’nin faize gitmesi, ayrıca sistemin darbe üretmesi, sürekli kriz üretmesinin bir daha olmaması için bir sistem revizyonu yapılıyor. Geçmişte yaşanan sıkıntıların olmaması için 18 maddelik sistem revizyonunun adı  Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemidir. 16 Nisan’da evet çıkacak ertesi gün hemen her şey bir anda olacak değil. Türkiye’nin daha hızlı hareket edebilmesi, istikrarın kalıcı olması adına bu referandum çok önemli” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’DE HAVA OLUMLU

Ünlü, “Eskişehir her zaman ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket etmiştir. Burada sanayinin gelişmesi, ulaşımda kavşak noktası olması çok önemli. Eskişehir ülkenin gelişmesini her zaman istemiştir. Ben bu sistemin Türkiye menfaatine doğru olduğunu, istikrar getireceğini bildiğim için Eskişehir’de olumlu bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Sokakta da bunu görüyoruz. İnsanlar olumlu bakıyor. CHP’nin insanların kafalarını karıştıran, olmayan şeyleri varmış gibi anlatmaları son derece yanlış. Dağıttıkları amblemsiz bildiride yazılanlar doğru değil. Siyasette yalan söylememek lazım. Hiçbiri doğru değil. İnsanlar maddeleri okuduğunda her şeyi görecektir. Cumhurbaşkanı onu atayacak, şunu atayacak deniyor zaten vakti geldiği zaman atama yapılıyor. Bu sistemle sorumluluk da yükleniyor. Eskişehir’de olumlu hava var. Bu süreç ilerledikçe daha yüksek olacak” dedi. 

Editör: Haber Merkezi