Kışlık hazırlıkların başında temeli çeken bazı sebzelerin fiyatları şu şekilde Biber 20 TL, Domates 10 TL, Patlıcan 10 TL.

Konserve ve kurutmalık gibi kış hazırlıklarının başlamasına rağmen satışların olmadığını söyleyen pazarcı esnafı Gökhan Gümüş, “Geçen yıla kıyasla vatandaşlar 7-8 kilo domates alırken şimdi 2-3 kilo alıyorlar sadece. Satışlarımız yaklaşık yüzde 40 düştü ve üretim maliyetleri 3-4 katına çıktı.” dedi.

Vatandaşların pazar alışverişinden kısmak zorunda kaldıklarını belirten pazarcı Can Özmen, sebze fiyatları düşmesine rağmen satışların olmadığını ve insanların fiyatlardan dolayı kışlık ürünler yapamadıklarını söyledi.

Bu sene eski alınan tohumların ekilmesinden dolayı ürünlerin ucuz olduğunu fakat önümüzdeki yıllar ürünlerin çok daha pahalı olacağını anlatan pazarcı Emre Yurtyapan, vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirterek, buna bağlı olarak satışların da yarı yarıya azaldığını ifade etti.

 

KARPUZA TAKSİT İSTER MİSİNİZ? 

Cuma pazarında, karpuz satan bir esnaf, vatandaşlara kredi kartıyla satış imkânı sunması dikkat çekti.

Semt pazarında kilosu 15 TL’den, 3 TL’ye düşen karpuza kredi kartı ile ödeme seçeneği sunuldu. Pazar esnafı kredi kartlı ödeme seçeneği ile market kolaylığını vatandaşın ayağına getirerek satışlarını arttırdı. 

Editör: Haber Merkezi