Milliyetçi Hareket Partisi Tepebaşı İlçe yöneticileri mahalle muhtarları ile görüşerek sorun ve önerileri tespit etti. Muhtar ziyaretleri sonrasında bir değerlendirmede bulunan MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yücese şunları söyledi “Bölgemizde bulunan muhtarlarımıza yaptığımız ziyaretlerde çalışma şartlarının büyük bir kısmında çok dar alanda elverişsiz şartlarda hizmet verdiklerini bir kez daha şahit olduk. Parklara konulan konteynerlerde,  yazın sıcaktan bunalarak, kışında ısınma problemi yaşayarak zor şartlarda hizmet vermektedirler.

Muhtarlarımız en iyi şartlarda hizmet vermeye layıklardır. Hizmet yönünden kaymakamlara bağlı olsalar da belediyelerimizin belde evlerinde hizmet verebilirler yada prefabrik yapılarda, ısınma problemi olmayan geniş ve ferah imkan sağlanarak daha iyi hizmet vermeleri sağlanması gerekir. Mahalle sakinleri tarafından muhtaç insanlara yapılan yardımları koyacak yerleri  bile bulunmamaktadır.

Belediye meclislerinin imar ve diğer komisyonlarında karar alırken, o bölgenin mahalle muhtarlarının bu konudaki görüş ve önerilerini alınması son derece faydalı olur. Bölge halkının alınan kararlarda fayda yada zarar görmesinden etkilenen vatandaşlarımız, şikayetini en yakın ulaşabildikleri muhtarlardan hesap sormaktadır.

 Batıkent mahallemizde Pazar yeri bulunmamaktadır, mahalle sakinleri köşe başlarında bulunan ve kontrolü yapılmayan, vergi vermeyen seyyar satıcılardan yada AVM lerden yüksek fiyatlardan alarak mağdur olmaktadır. Belediye tarafından zaman zaman Çamlıca ya da Uluönder Pazar yerine otobüslerle taşınarak 30 -40 kişi götürülebilmektedir bu hizmette de zaman zaman aksaklıklar yaşanmaktadır. 30.000 nüfuslu ve devamlı gelişen Batıkent mahallemize kapalı Pazar yeri yapılması gerekir. Hala alt yapı ve üst yapı sorunları bulunmakta bazı sokaklarında sokak isim tabelaları yoktur.

Tramvay duraklarında yolcu kapasitesi fazla olan Çarşı, Espark, Uluönder, SSK  vb. gibi olan yerlerde tramvay duraklarının  üstünün boydan boya  kapalı olması gerekir.Yazın sıcakta kışın ise yağmur ve karda yolcular üstü kapalı olan kısıtlı alanlara sığınmakta diğerleri ise  kar ve yağmurdan,güneşten  mağdur olmaktadır. Bunun yapılması çok büyük bir maliyet değildir, bu güne kadar düşünülmemesi ise ilginçtir.

Bölgemizde ciddi olarak trafik problemi bulunmaktadır, alt ve üst geçitlerle trafik probleminin acil çözülmesi gerekir.”

Editör: Haber Merkezi