İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, düzenlenen toplantıda bir araya geldiği Seyitgazili üreticilere, Bakanlığın 2019 yılında uygulamaya koyduğu yenilikleri anlattı, sıkıntı ve isteklerini dinledi.

KÖYDE SICAK SOHBET

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ilçenin Arslanbeyli mahallesinde düzenlediği, çorba ve Eskişehir bozası ikramı da yapılan sohbet toplantısına, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Emine Sever diğer ilgiler ile kurum yöneticileri, teknik personel ile çok sayıda muhtar ve üretici katıldı. Müdür Sever, yaptığı konuşmada; köy odaları ve kahvehanelerinde unutulmaya yüz tutan eski sohbetleri hatırlatmak ve Devlet vatandaş bütünleşmesini sağlamak amacıyla bu toplantıların düzenlendiğini belirtti. Sever,  çorba ve geleneksel Eskişehir bozası ikramı eşliğinde soğuk kış gecelerini bir nebze de olsa ısıtmak, üreticilerimizin ihtiyaç ve sorunlarını tespit ederek çözüm aramak için bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

YENİ YILDAKİ YENİLİKLER

Bakanlık tarafından 2019 yılında uygulamaya konulan bir takım yeniliklerden kısaca bahseden İl Müdürü Dr. Emine Sever, 2019 yılından itibaren satılacak sütler için, 10 kuruş olarak ödenen süt prim desteğinin de 15 kuruş arttırılarak, litre başına 25 kuruşa yükseltildiğini ifade etti. Eskişehir’de biçerdöverle hasatta yüzde2’lik dane kayıp oranının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların yapıldığını, bu konuda üreticilerin de hasat zamanında dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.  Daha sonra üreticilere söz verilerek ihtiyaç ve sorunlar hakkında bilgi alındı. Toplantı, karşılıklı soru-cevap şeklinde ve sohbet ortamında yapılan konuşmalarla sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi