22 Kasım “ Diş Hekimleri Günü’’ ve 22-27 Kasım ise “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” nedeniyle bir açıklama yapan Türk Sağlık Sen Başkanı Hüseyin Kararman “sağlık çalışanlarının sabrı da dermeni de kalmamıştır” dedi.

Açıklamasın sorunları ve talepleri dile getiren Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kararman şunları söyledi” Salgın yüzünden bugün ağız ve diş sağlığı hizmetleri zorlaşmış, bu hizmeti yürüten arkadaşlarımızın önemli bir kısmı fiylasyonda görevlendirilmişlerdir. Devletin verdiği görevle milleti hizmeti fedakârca sürdürmektedirler.

Salgın süresince tüm sağlık çalışanlarının olduğu gibi diş hekimlerimiz, ağız ve diş sağlığı çalışanlarımız da adı tavandan olan ek ödeme başta olmak üzere yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle tükenmişlerdir.

Temel haklarda ve taleplerde iyileştirmelerin yapılmadığı, Döner sermayelerin adeta sıfırlandığı, filyasyona giden çalışanların mesai saati, dinlenme v.b kavramlarının yok sayıldığı bir düzen vardır. Bu düzen mutlaka ama mutlaka değişmelidir. Sağlık çalışanlarının sabrı ve dermanı kalmamıştır.

Bu nedenle

Ücret kayıpları telafi edilmeli, maaşlara zam şeklinde tek ödeme yapılmalıdır.

Döner sermaye sistemi çalışan merkezli ve adaletli bir hale getirilmelidir.

3600 ek gösterge bir an önce hayata geçmelidir.

Covid-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı veya iş kazası olarak kabul edilerek hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerinin şehit yakınlarının faydalandığı düzenlemelerin kapsamına dâhil edilmeleri için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Kadrolu istihdam dışındaki tüm ucube modeller terk edilmeli, tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır.

Her hastaneye bir kreş mutlaka yapılmalıdır.

Sağlıkta şiddetini önüne geçilmesi için ağır yaptırımlar gelmelidir.

Sağlık Bakanlığı artık bakışlarını çalışandan yana döndürmeli ve bu talepleri süratle hayata geçirmelidir. Alın terinin karşılığı verilmeli, özverili hizmet edenlerin yüzü güldürülmelidir. “

 

Editör: Haber Merkezi