KAFEDE KUMAR

Eskişehir'de kafede kumar oynayan 18 kişiye para cezası verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi bünyesinde oluşturulan ekip, İstiklal Mahallesi'ndeki kafeye operasyon düzenledi.

Ekipler, kumarhaneye çevrilen binadaki 18 kişiye kumar oynadıkları ve yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle 113 bin 400 lira ceza kesti.

Ayrıca iş yeri sahibi hakkında "kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak" suçundan adli işlem başlatıldı.

EVDE KUMAR PARTİSİ

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi bünyesinde oluşturulan özel ekip, 71 Evler Mahallesi Samuray Sokağı'ndaki bir eve operasyon düzenledi.

Ekipler, bir odada 5 kişiye kumar oynadıkları gerekçesiyle 4 bin 900 lira ceza uygulandı.

Ayrıca bu kişiler hakkında "uyuşturucu kullanmak"tan, ev sahibine de "kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak"tan yasal işlem başlatıldı.

Evde yapılan aramalarda, kumar oynamakta kullanılan iskambil kağıdı, 560 lira, 1,5 gram esrar ile 3 uyuşturucu hap ele geçirildi.

MÜHÜRLERİ SÖKTÜLER

Daha önceden mühürlendiği öğrenilen dernek binasında kumar oynayan 10 kişiye 43 bin 750 lira ceza uygulandı.

Edinilen bilgilere göre, İstiklal Mahallesi’nde bulunan ve daha önceden mühürlenen dernek binasına Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan şüpheli 10 şahsa, Korona virüs (Covid-19) tedbirlerine uymamak ve kumar oynamaktan toplamda 43 bin 750 TL para cezası uygulandı. Dernek başkanı ise mühürlü binada “kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak” suçlamasıyla gözaltına alındı.

8 KİŞİ YAKALANDI

 Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğine bağlı ekip tarafından daha önce mühürlenen İstiklal Mahallesindeki adrese yapılan kontrolde mührün bozulduğu görüldü. Bunun üzerine içeri giren ekipler, masalarda oyun oynandığını tespit etti. Ekipler oyun oynayan 8 şüpheliye 3 bin 150’er lira para cezası uyguladı. Toplamda 25 bin 200 lira para cezası uygulanan şüphelilerin adli işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi